Előfizetői tartalom

Nem lehetnek elégedettek a Mercedesnél - Kemény munka vár rájuk (2.)

Portfolio
Nehéz helyzetben vannak a hagyományos autógyártók az utóbbi időben, a globális autópiac lassulása, az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak történő megfelelés, az alternatív meghajtású járművek és az új technológiák fejlesztése és alkalmazása, az öreg dízelautók helyzetének rendezése, a rendezetlen Brexit rémképe és a globális kereskedelmi háború nagy kihívásokat jelentenek számukra. Igaz ez a Daimlerre is, amely most közzétette első negyedéves beszámolóját. Ebből kiderült, hogy a németek ugyan kevesebb autót értékesítettek globálisa, árbevételük viszont érdemben nem változott, az üzemi- és nettó eredmény sorokon viszont alulmúlták az egy évvel korábbi teljesítményüket. Jó hír viszont, hogy az elemzői várakozásokat sikerült felülmúlnia a Daimlernek.

A legfontosabb sarokszámokA Daimler több mint 555 ezer személyautót értékesített globálisan, amely 7 százalékos visszaesést jelentett 2018 azonos időszakához képest. A kamionok és kistehergépjárművek értékesítése ugyanakkor 2-4 százalékkal emelkedett, míg a buszeladások 4 százalékkal csökkentek 2019 első negyedévben. A Daimler 39,7 milliárd eurós árbevételt ért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés