Előfizetői tartalom

Ez kiveri a biztosítékot: az elektromos autó jobban szennyez, mint a dízel?

Két hasonló méretű autó közül a dízeles tisztább, mint az elektromos, erre a következtetésre jutottak az ifo gazdaságkutató szakemberei, alaposan felkorbácsolva az indulatokat a belsőégésű-elektromos hitvitában. Bőven kaptak kritikát több oldalról is, többek között a Volkswagen is reagált, az ő számításaik szerint pont fordítva van, az elektromos autó a tisztább. Még jó, hogy az excel sok mindent elbír.

A dízel tisztább, mint az elektromosTöbb tanulmány is készült már arról, hogy vajon tényleg környezetbarátnak mondhatók-e az elektromos autók, és attól függően, hogy milyen adatokból dolgoztak, vagy óvatosan fogalmazva milyen "támogatók" segítették a kutatók munkáját, születtek akár egymásnak homokegyenest ellentmondó tanulmányok. Most egy újabb tanulmány (sokak szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés