Előfizetői tartalom

Hogy lesz egy Tokaji aszú 100 év múlva olyan értékes, mint egy festmény?

Orosz Márton
27 hektáros termőterületével a Holdvölgy messze nem tartozik a Tokaji borvidék legnagyobb pincészetei közé. Üzletstratégiájuk azonban annál érdekesebb: csúcstechnológiával és tudományos háttérrel készítenek borokat a legjobb mádi dűlőkről (Holdvölgy, Nyúlászó, Úrágya, Király, Becsek), amelyeket legalább annyira szánnak a Michelin-csillagos éttermekbe, mint a boltok polcaira, és a befektetők bortrezorjaiba. A Portfolio a cég tulajdonosát, a francia-magyar családból származó Demkó Pascalt kérdezte a tokaji csúcsborokban rejlő piaci és befektetési lehetőségekről, Mád különleges helyzetéről, és arról, miért fontos, hogy folyamatosan, évről-évre jelen legyenek a legjobb éttermek borlapjain.

Az utóbbi időben látványosan felpörgött Mád és közvetlen környezetének fejlődése, a Tokaji borvidéken belül itt a legdrágábbak a termőterületek, a befektetők között megtaláljuk a leggazdagabb magyarokat is. Mi ennek az oka? Tényleg ennyire kiemelkedik Mád a borrégióban? És milyen irányai lehetnek ennek a fejlődésnek? Én úgy látom, hogy két oka van annak, hogy Mád...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés