Előfizetői tartalom

Hogy lesz egy Tokaji aszú 100 év múlva olyan értékes, mint egy festmény?

27 hektáros termőterületével a Holdvölgy messze nem tartozik a Tokaji borvidék legnagyobb pincészetei közé. Üzletstratégiájuk azonban annál érdekesebb: csúcstechnológiával és tudományos háttérrel készítenek borokat a legjobb mádi dűlőkről (Holdvölgy, Nyúlászó, Úrágya, Király, Becsek), amelyeket legalább annyira szánnak a Michelin-csillagos éttermekbe, mint a boltok polcaira, és a befektetők bortrezorjaiba. A Portfolio a cég tulajdonosát, a francia-magyar családból származó Demkó Pascalt kérdezte a tokaji csúcsborokban rejlő piaci és befektetési lehetőségekről, Mád különleges helyzetéről, és arról, miért fontos, hogy folyamatosan, évről-évre jelen legyenek a legjobb éttermek borlapjain.
Az utóbbi időben látványosan felpörgött Mád és közvetlen környezetének fejlődése, a Tokaji borvidéken belül itt a legdrágábbak a termőterületek, a befektetők között megtaláljuk a leggazdagabb magyarokat is. Mi ennek az oka? Tényleg ennyire kiemelkedik Mád a borrégióban? És milyen irányai lehetnek ennek a fejlődésnek? Én úgy látom, hogy két oka van annak, hogy Mád...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái