Üzlet

Nagyösszegű közbeszerzésen nyert Mészárosék informatikai cége

Portfolio
Teljes szerverközpontok összeállítására, beüzemelésére és kiterjesztett garanciális kiszolgálására kiírt központosított közbeszerzési eljáráson hirdették ki nyertesként a 4iG-t, és konzorciumi partnereit.
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fővárosi kórházi IT-rendszerek központjainak korszerűsítésére kiírt pályázatán a konzorcium nettó 689 997 476 Ft összértéken tett ajánlatot.

A pályázati kiírás műszaki tartalmának megfelelő, és legalacsonyabb értékű ajánlatával a 4iG Nyrt. és konzorciumi partnerei tették a legkedvezőbb ajánlatot az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) informatikai tenderén. A "Kis és nagy szerverek beszerzése az Egészséges Budapest Program" címmel meghirdetett beszállítói pályázaton összesen négy konzorcium indult, közülük három tett érvényes ajánlatot. A nyertes ajánlattevők a telepítendő szerverközpontok hardvereit és szoftvereit, valamint az előírt összes kapcsolódó szolgáltatást 689 997 476 forint + Áfa díjért végzik. A törvényi előírások szerint a szerződéskötésre május 9-én nyílik lehetőség.

A konzorcium ajánlati ára tartalmazza a műszaki feltételeknek megfelelő eszközök összeállítására és hivatalos gyártói üzembe helyezésére, dokumentációjára, meglévő struktúrákba történő hardveres integrációjára, tesztelésére, továbbá a 7x24 órás helyszíni garanciális kiszolgálására kiterjedő költségeket is. Az 5 éves garanciában minden szükséges cserealkatrész, eszköz és elvégzett munka, valamint 3 éven keresztül az összes felhasznált szoftver és licenc követése és támogatása a nyertes ajánlatot adó konzorciumot terheli. A kiírás szerint az ÁEEK a későbbiekben határozhatja meg a budapesti fejlesztések pontos helyszíneit.

A 4iG Nyrt. menedzsmentjének tervei szerint a társaság az egészségügy mellett a termelő- és szolgáltató ipar, a gyógyszergyártás, és a légiközlekedés területén is jelentősen növelheti informatikai fejlesztésekből és szolgáltatásokból származó bevételeit 2019-ben.

A 4iG 13,8 százalékos tulajdonosa az Opus, a Konzum PE Magántőkealapnak 26,7 százalékos, míg 100 százalékban tulajdonolt leányvállalatának, a KZF Vagyonkezelő Kft.-nek 22,6 százalékos tulajdonrésze van az IT-cégben.

Az elmúlt hónapokban a 4iG volt a magyar tőzsde egyik sztárja, a vállalat részvényárfolyama csak idén 171, az elmúlt egy évben pedig 1281 százalékkal került feljebb. Az árfolyamemelkedés annak tudható be, hogy a piaci szereplők várakozása szerint a 4iG a hazai informatikai piac meghatározó szereplőjévé, az informatikai közbeszerzések egyik nagy nyertesévé válik.

Nagyösszegű közbeszerzésen nyert Mészárosék informatikai cége
MobileWorldCongress
vasarlaspiacgyumolcsinflacio
jeffebzosmazon
gyógyszeripar gyógyítás
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
MobileWorldCongress