Előfizetői tartalom

Termelési rekord és új kutak sem tudták ellensúlyozni a Mol legnagyobb gondját

Portfolio
A Mol pénteken ismertette a 2019 első negyedéves eredményeit. A társaság kimondottan kedvezőtlen külső környezetben a legfontosabb eredménysorok többségében kisebb mértékben elmaradt az elemzői várakozásoktól és nagyobb mértékben az egy évvel korábbi bázistól. Az eredmények alakulásában a finomítói árrések egész iparágat sújtó mélypontra esése döntő jelentőségű volt, így a finomítás-kereskedelem eredményének romlását a finomítói termelés bővülése, valamint az újabb sokéves rekordra emelkedő olaj- és gáztermelés, illetve az ennek nyomán javuló eredményt felmutató kutatás-termelési üzletág, valamint a lendületesen tovább növekedő fogyasztói üzletág sem tudta ellensúlyozni.

Az olajipar átalakulásáról és az olajkorszak kilátásairól is szó lesz a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című, június 4-i konferenciáján. Még nem késő jelentkezni! Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 INFÓJELENTKEZÉS Termelési rekord és új kutak sem tudták...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái