Trump befűtött Amerikának, de a végére sikerült szépíteni
Üzlet

Trump befűtött Amerikának, de a végére sikerült szépíteni

Portfolio
Hétfőn a látványos kezdeti eséseket követően sikerült szépíteniük a vezető amerikai tőzsdéknek. Igaz, így is mínuszban zárták a napot döntően annak hatására, hogy az amerikai elnök a hétvégi Twitter-üzenetében a kínai termékeket sújtó amerikai vámok megemelését helyezte kilátásba, ismét felerősítve a kereskedelmi háborús aggodalmakat.

Eséssel indult a hét Amerikában

Bár sokat ledolgoztak nap eleji hátrányukból, a vezető tengerentúli tőzsdék kivétel nélkül eséssel zárták a hétfői kereskedést: a Dow Jones értéke 0,4 százalékot, az S&P 500 értéke 0,5 százalékot, míg a Nasdaq értéke 0,8 százalékot esett.


A Duna House ismét saját részvényeit vásárolta

Több részletben, összesen 1500 darab saját részvényt vásárolt a Duna House - derült ki a cég BÉT-en közzétett közleményéből.
Tovább

Egyesültek a PannErgy leánycégének leányai

A PannErgy leányvállalatának, a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt.-nek az igazgatósága vállalati egyesülésről döntött leányvállalatai körében - írta a társaság a Budapesti Értéktőzsde oldalán.
Tovább

Trump befűtött Amerikának is - Esnek a vezető tőzsdék

Donald Trump a hétvégén a Twitteren arról írt, hogy a 200 milliárd dollárnyi kínai termékre kivetett 10 százalékos vám pénteken 25 százalékra emelkedne, miután az elnök szerint lassan haladnak a két ország közötti kereskedelmi egyeztetések. Az elnök harcias Twitter-üzenete után hatalmasat estek a kínai tőzsdék és az európai részvénypiacok is vaskos mínuszban fejezték be a kereskedést.

A tengerentúlon is rossz a hangulat, mindhárom irányadó amerikai részvényindex lejjebb került a hétfői piacnyitás után, a Nasdaq 1,4 százalékos esése mellett az S&P 500 értéke 1 százalékkal került lejjebb, míg a Dow Jones 270 pontos esés után több mint 1 százalékot veszített az értékéből.

Rosszul teljesítenek a technológiai szektor papírjai, az Intel 1,2 százalékos esése mellett az Nvidia 2,6 százalékkal került lejjebb. Az autógyártók részvényei is gyengélkednek, a General Motors 2 százalékos esése mellett a Ford részvényei 0,3 százalékot estek a kiéleződő kereskedelmi feszültség hatására.Trump befűtött Amerikának is - Esnek a vezető tőzsdék

Eséssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde

A múlt hét pénteki emelkedés után alaposan elromlott a tőkepiaci hangulat a hétvégén, miután az amerikai elnök a Twitter bejegyzésében a kínai termékekre kivetett amerikai vámok megemelésével fenyegetőzött, alaposan ráijesztve ezzel a piaci szereplőkre. Nagyot estek az ázsiai tőzsdék, az irányadó európai részvényindexek is lejjebb kerültek ma. A magyar tőzsde végül mérsékelt eséssel zárta a hétfői kereskedést, a BUX 0,6 százalékkal került lejjebb, a hazai blue chipek közül a Mol és a Magyar Telekom teljesített a leggyengébben.
Tovább
IMG_5203
takarék_mti
Gottsegen Kórház
shutterstock_158635271
Frankfurt Stock Exchange
01.09.2018, Bavaria, Vohburg an der Donau: (Photo by Lino Mirgeler/picture alliance via Getty Images)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Kereskedés a Portfolio Online Tőzsdén. Hasznos praktikák.
IMG_5203