Üzlet

Emelkedő profitra számítanak az elemzők a Richtertől

Portfolio
A Richter pénteken hajnalban teszi közzé első negyedéves gyorsjelentését, a Portfolio saját konszenzusa szerint elemzői várakozások mediánja alapján a társaság bevétele 5,5 százalékkal bővülhetett, míg az elemzői konszenzus szerint a Richter nyeresége kétszámjegyű ütemben bővülhetett 2019. első negyedévében, a korábbi év hasonló időszakához képest.

Mire érdemes figyelni?

  • Hogyan alakultak a társaság fontos készítményének értékesítései? A társaság amerikai partnere, az Allergan 70,3 százalékkal magasabb, 143,7 millió dolláros bevételt realizált a Vraylar eladásokból az első negyedévben, amiből a Richter royalty bevétele valószínűleg kétszámjegyű bővülést mutathat majd. Emellett kérdéses, hogy a hasító Vraylar-eladások mellett az Esmya értékesítései hogyan teljesítettek az első negyedévben.
  • A gyorsjelentést követő sajtótájékoztatón a menedzsment várakozásai lesznek majd igazán fontosak, a befektetők mindemellett arra kiváncsiak, hogy az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerfelügyelet (FDA) májusban engedélyezi-e a Vraylar alkalmazását a bipoláris depressziós betegek számára.

Milyen lesz az eredmény?

A Portfolio saját konszenzusa szerint az elemzői várakozások mediánja alapján a Richter összes árbevétele 5,5 százalékkal 120,2 milliárd forintra emelkedhetett 2019 első negyedévében, az elemzők kivétel nélkül növekvő árbevételt várnak a Richtertől. A társaság fontos készítményei közül jól teljesíthetett a Vraylar, miután a Richter amerikai parnere, az Allergan év/év alapon 70,3 százalékkal magasabb, 143,7 millió dolláros bevételt realizált a Vraylar eladásokból az első negyedévben, amiből a Richter royalty bevétele kétszámjegyű bővülést mutathat majd a 2018-as év első negyedévéhez képest. Mindemellett az Esmya értékesítései is várhatóan emelkedhettek az első negyedévben.

A bruttó fedezet esetében 4,2 százalékos bővülést vetített előre a várakozások mediánja, az üzleti tevékenység eredménye esetében minimális, 0,3 százalékos emelkedést várnak az elemzők, az adózott eredmény esetében 26,6 százalékos növekedést várt az elemzői várakozások mediánja, míg a bázisidőszakhoz képest a dollárral és az euróval szemben gyengülő forint a pénzügyi soron segítheti majd a Richter eredményét.

Emelkedő profitra számítanak az elemzők a Richtertől
Az elemzői várakozások mediánja alapján a Richter 5,5 százalékkal magasabb, 120,2 milliárd forintos árbevételről számolhat majd be az első negyedévben, az elemzők kivétel nélkül növekvő árbevételt várnak. A társaság amerikai bevételeit várhatóan a Vraylar eladások növekedése támogathatta, míg az Esmya értékesítései valószínűsíthetően növekedhettek az Európai Unió országaiban.

Emelkedő profitra számítanak az elemzők a Richtertől
A bruttó fedezeti hányad a várakozások mediánja alapján 56,9 százalékos lehetett az első negyedében, ami 0,6 százalékpontos csökkenést jelentene a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva.

Emelkedő profitra számítanak az elemzők a Richtertől
Az elemzői várakozások mediánja szerint az üzleti tevékenység eredménye 0,3 százalékkal 17,7 milliárd forintra emelkedhetett, míg az adózott eredmény 26,6 százalékkal 18,4 milliárd forintra nőhetett, a Portfolio saját elemzői konszenzusában az elemzők kivétel nélkül növekő profitot vártak a Richtertől az első negyedévben.

Emelkedő profitra számítanak az elemzők a Richtertől
BÉT
Tarlos Istvan Budapest fopolgarmester valasztas
Orban Viktor Varhelyi Oliver unios biztos jeloles
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde