Előfizetői tartalom

Jól bekezdett idén a Telekom

Jól bekezdett idén a Telekom, mármint ami a bevételeket illeti, minden szegmensben nőtt a cég, a motor továbbra is a készülékértékesítés és a mobil adat, és végre az észak-macedón leánycégnél is van növekedés. Alaposan megemelkedtek viszont a költségek is, a készülékértékesítéshez kapcsolódó költségek is megugrottak, de masszív végkielégítést is fizetett a Telekom, ráadásul frekvenciahosszabbításra is költött a cég. A szabad cash flow masszív pénzkiáramlást mutat, ennek ellenére továbbra is részvényenként 27 forint osztalékkal számol a menedzsment az idei eredmény után.

Az összes bevétel nagyjából a vártnak megfelelő, az EBITDA azonban jóval magasabb, a működési és az adózott eredmény viszont jóval alacsonyabb volt az első negyedévben, mint amire az elemzők számítottak. Az EBITDA nagyrészt technikai hatás miatt lett a vártnál lényegesen magasabb, az IFRS 16 bevezetésének hatása nélkül csupán 41, 3 milliárd forint lett volna, ami viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés