Hogy halad a bankok felkészülése a PSD2-re? - Open Banking workshop
Üzlet

Hogy halad a bankok felkészülése a PSD2-re? - Open Banking workshop

Portfolio
A bankokban már gőzerővel készülnek az azonnali fizetési rendszer július elsejei startjára, miközben már közzé kellett tenni a PSD2-es interfészeket is, és a június 26-ai tömeges ügyfélátvilágítás is informatikai támogatást kíván. A banki és biztosítói menedzsmentek közben a felgyorsuló világ kihívásaira is felkészítenék a szervezetüket, de egyáltalán nem könnyű feladat agilitásra nevelni a piramisszerűen felépített monstrumokat. Május 28-án rendezzük meg idén a Pénzügyi IT és a Banking Technology konferenciánk továbbgondolásából megszületett iparági vezető rendezvényünket, a Financial IT and Disruptive Technologies 2019 konferenciánkat, ahol mindezen témákról kiemelten lesz szó. Konferenciaajánlók következik.


Open Banking és PSD2 témában nem sajtónyilvános workshopot rendezünk az MNB szakmai támogatásával. A bankok és más piaci érdeklődők egyenesen a PSD2-es szabályozás hazai szabályozási szakértőitől kérdezhetnek a részletekről. Előadóink lesznek workshopon:

Luspay Miklós

főosztályvezető

Magyar Nemzeti Bank

 Tovább »

Harkácsi Gábor

közgazdasági elemző

Magyar Nemzeti Bank

 Tovább »Mudri György

CEO

Wyze

Vállalkozó, a Jumpstart Startup Stúdió szakmai vezetője, az innen indult Wyze projekt társalapítója és ügyvezetője. Az eredeti Wyze projektből mostanra három fintech startup nőtte ki magát: (1) Wyze PFM - B2B2C Fintech... Tovább »

Ivánkay Péter a UBS svájci befektetési bankóriás kötelékéből jön el konferenciánkra, hogy a diszruptív technológiákról és a blockchain banki szerepéről tartson előadást.


Ivánkay Péter

Project & Client Engagement Manager

UBS

Peter Ivankay is leading innovation projects within the Global Wealth Management division of UBS. His projects are mostly focused on Blockchain, Digital Identity, and certain areas of AI. Peter is also spearheading educational initiatives... Tovább »

A magyar pénzintézetek Európában sereghajtónak számítanak a digitalizációban az MNB növekedési jelentése szerint, az európai uniós rangsorban mindössze a 25. helyet foglaljuk el, és ez látszik is a bankok költséghatékonyságán. A fejlesztések sokszor csigalassúsággal és méregdrágán zajlanak, és a helyzet semmivel sem jobb a biztosítóknál. A komplex örökölt core rendszerek és a szervezeti kultúra együttesen akadályozzák őket abban, hogy átfogó digitális transzformációt hajtsanak végre.


Foltányi Tamás

operációs igazgató

Erste Bank

Foltányi Tamás az Erste Bank Hungary Zrt. operációs igazgatója (COO) és igazgatósági tagja. Ezt megelőzően Foltányi Tamás tíz éven át az FHB Jelzálogbanknál dolgozott, ahol 2005-től kezdve vezérigazgató-helyettesi... Tovább »Hegedüs Éva

elnök-vezérigazgató

Gránit Bank

1997-től három éven át a Földhitel és Jelzálogbank vezérigazgató helyettese volt, majd 2000-től a Gazdasági Minisztérium stratégiai és energetikai helyettes államtitkárként dolgozott. A bankszektorhoz 2002-ben tért... Tovább »Böle Ferenc

IT Projekt és Nemzetközi Leányvállalati Irányítási Igazgatóságának vezetője

OTP Bank

Böle Ferenc 2001-ben kezdte karrierjét az Ernst&Young-nál, majd 2005-től a bankszektorban folytatta azt a K&H Banknál. Ezután a Ness Hungary senior tanácsadója volt, míg a CIB Banknál az IT fejlesztést vezette. 2015 óta... Tovább »

Mindeközben a gyorsan reagáló challenger bankok és biztosítók is megjelentek a piacon, akik az inkumbens szereplők bevételeire pályáznak, illetve a bigtechek is bármelyik pillanatban új pénzügyi szolgáltatásokkal jelenhetnek meg. Itt a PSD2, és az azonnali fizetési rendszer is elindul nyár közepén, ami szintén komoly feladatot jelent a bankoknak. Mit tehetnek a bankok, biztosítók szorongatott helyzetükben? Hogyan őrzik meg lépéselőnyüket, bedarálják, esetleg megszelídítik a kihívókat, vagy egyszerűen magasabb fokozatba kapcsolnak, és lehagyják őket?


Alföldi Ferenc

informatikai vezető

Budapest Bank

Alföldi Ferenc 2018 októberétől tölti be a Budapest Bank informatikai vezetői pozícióját. 2004-től 8 éven át dolgozott a Budapest Bankban, 2005-től 2012-ig a pénzintézet informatikai vezetőjeként. Ezt követően 3... Tovább »Barna Balázs

Engineering Lead of European Expansion

TransferWise

Balazs graduated from the Corvinus University of Budapest in Business Information Systems (BSc), and Computer Engineering (MSc) from Pannon University. He started his career as a software engineer at Morgan Stanley, then joined MSCI... Tovább »Galló Csaba Márton

ügyvezető igazgató, informatikai divízió

CIB Bank

Galló Csaba Márton 2011-ben diplomázott a Budapesti Corvinus Egyetem gazdaságinformatikus szakán. 1994-től az OTP Bank Számítástechnikai Központjának munkatársa volt, 1997-től pedig a Citibankban a rendszertámogatási... Tovább »

Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium államtitkára a magyar gazdaság készpénzmentesítéséről tart majd előadást, a kormány várható lépéseiről, eddigi eredményeiről, a tranzakciós illetékről beszél majd rendezvényünkön.


Gion Gábor

pénzügyekért felelős államtitkár

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

 Tovább »

Az azonnali átutalásban és a PSD2-ben rejlő lehetőségekről többek között Kóka János volt gazdasági miniszter osztja meg gondolatait, aki külföldön szerzett széleskörű tapasztalatot mobilfizetési rendszerek fejlesztésében, bevezetésében, működtetésében.

Kovalovszki Tamás

napi pénzügyek, betétek és befektetések igazgatóság vezetője

K&H Bank

 Tovább »Eölyüs Endre

igazgató

Mastercard Europe

Eölyüs Endre 2013 novembere óta a Mastercard budapesti irodájának vezetője, feladata a magyar és szlovén piacok stratégiai és operatív irányítása. A szakember diplomáit a Gödöllői Egyetemen és a CEU-n szerezte,... Tovább »Bartha Lajos

ügyvezető igazgató

MNB

1992-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát. Először könyvvizsgálóként dolgozott majd az Állami Vagyonkezelő Rt-nél portfolió menedzser, illetve később a bankprivatizációs terület... Tovább »Dr. Kóka János

Igazgatótanács elnöke, vezérigazgató

Cellum

Dr. Kóka János egykori gazdasági miniszter, pénzügyi befektető, informatikai vállalkozó, 2011. óta a Cellum elnök-vezérigazgatója. Az orvosi diplomával rendelkező üzletember 1996 óta különböző vezetői pozíciót... Tovább »

Az agilis szervezeti átalakításról az ebben élen járó NN Biztosítótó vezérigazgatója és az agilis transzformációt szakmai tanácsokkal támogató BCG magyarországi vezetője, Juhász László beszél majd első panelbeszélgetésünkön.


Sztanó Imre

elnök-vezérigazgató

NN

Sztanó Imre 2016 márciusa óta az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója és 2013 óta igazgatósági tagja. A London Business Schoolban Master of Business Administration oklevelet szerzett szakember 2013-ban csatlakozott az NN... Tovább »Juhász László

Senior Partner & Managing Director, Budapest

Boston Consulting Group

Juhász László a Boston Consulting Group budapesti irodájának szenior partnere és ügyvezető igazgatója. Húszéves tapasztalattal rendelkezik a magyarországi és délkelet-európai banki menedzsment tanácsadás területén.... Tovább »

Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánk kiemelt témái:

  • Digitális transzformáció - Beindulnak vagy végleg lemaradnak az inkumbens szereplők?
  • Fontos változások a pénzforgalomban - Azonnali fizetés és PSD2/Open banking
  • Innovatív technológiák és agilitás a bankoknál és a biztosítóknál
  • Magyar fintech és insurtech újítások - Befektetők, fintech-guruk és startupperek egy helyen


A tavalyi konferenciánkon készített fotók az alábbi galériában elérhetők:

Cikkünk saját szolgáltatás támogatását szolgálja.
GettyImages-1167008922
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500
100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
mexikói katonák
wall street_shutterstock
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Alteo klub