Olajárrobbanáshoz vezethet Trump politikája
Üzlet

Olajárrobbanáshoz vezethet Trump politikája

Portfolio
Az elmúlt hetek olajár spekulációjában kulcsszerepet játszott az amerikai elnök, az Egyesült Államok mostani politikája pedig megalapozhatja egy jövőbeli olajár robbanás kialakítását - véli Pletser Tamás, az Erste elemzője.
Az energiaárak kérdésével a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című, június 4-i konferenciája is foglalkozik majd. Még nem késő jelentkezni!


Ha ránézünk az olajpiacra, nem igazán érthető, hogy eddig miért nem robban fel az árfolyam - fogalmaz az Erste Research blogján az elemző. Értékelése szerint főleg a kínálati oldal az, ahol "horrorjeleneteket" látunk. A venezuelai, líbiai, iráni, szaúdi és orosz helyzet mind jelentős bizonytalansági tényezőt jelent a globális olajkínálatra nézve.

Az elemző szerint az, hogy még nem 80-100 dollár az olaj ára Donald Trumpnak köszönhető. Az amerikai elnök a jövő novemberi elnökválasztás előtt alacsony olajárat akar, mivel középosztálybeli választóinak a 3 dollár feletti gallononkénti benzinár nagyon fájdalmas. Trump miatt jelentős diszkont van az olajárban, ezért viszont mindenki kivár az olajiparban és halasztja a beruházásokat - véli Pletser, aki szerint 1-2 év múlva drasztikusan megnő egy olajártüske esélye, főleg az elnökválasztás után. A kereslet és a kínálat közti növekvő rést egy ideig be lehet foltozni a készletek leépítésével, de lesz egy pillanat, amikor elszállhatnak az árak - véli az elemző.

Olajárrobbanáshoz vezethet Trump politikája


Olajárrobbanáshoz vezethet Trump politikája


Címlapkép: shutterstock
Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Wall Street