Előfizetői tartalom

Eljött az év tőzsdére lépése - Mától bárki vehet Uber-részvényeket

Portfolio
Lezárult az Uber régóta várt elsődleges részvénykibocsátása és ma indul a kereskedés a társaság részvényeivel az amerikai tőzsdén. A megcélzott ársáv alján keltek el a részvények, 45 dolláron, amivel 82 milliárd dolláros piaci kapitalizációjú cég lett az Uber. Ez kisebb csalódás ahhoz képest, hogy az elején volt, aki 120 milliárd dolláros céget várt.

Lezárult az Uber elsődleges részvénykibocsátása, ami az idei év eddigi legjelentősebb tranzakciója. Az IPO főbb részletei: A kibocsátási ár 45 dollár lett, ez a korábban megcélzott 44-50 dolláros sáv alsó határához van közel Az IPO során túljegyzés volt a részvényekre, de az Uber elkerülendő azt, hogy úgy esenn az árfolyam, mint amit a Lyft tőzsdére lépésekor láttunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés