Előfizetői tartalom

Nagyot nőtt a Richter profitja

Portfolio
A Richter az árbevétel és a bruttó fedezet esetében is felülteljesítette a Portfolio elemzői konszenzusának előzetes várakozásait az első negyedévben. A társaság fontos készítményei közül különösen jól teljesített a Vraylar, az első negyedévben a készítményből származó, növekvő royalty bevétel mellett egy, a Vraylar értékesítéshez köthető mérföldkő bevétel is érdemben hozzájárult a Richter első negyedéves árbevételéhez. Bár az üzleti tevékenység eredménye alulmúlta a várakozásokat, a kétszámjegyű profitbővülésnek hála az adózott eredmény közel 20 százalékkal múlta felül az elemzői várakozásokat, a társaság adózott eredménye 22,01 milliárd forintra nőtt az első negyedévben.

A gyorsjelentés főbb pontjai:A Richter magyarországi árbevétele gyakorlatilag stagnált az első negyedévben. Az EU15 országai esetében 11 százalékkal csökkent az árbevétel az első negyedévben a korábbi év hasonló időszakához képest, ami mögött elsősorban az Esmya forgalmában bekövetkezett visszaesés állt. A Vraylarnak köszönhetően jelentősen bővült az Egyesült Államokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés