Itt a Külügyminisztérium és a kecskeméti Mercedes-gyár hivatalos reakciója!
Üzlet

Itt a Külügyminisztérium és a kecskeméti Mercedes-gyár hivatalos reakciója!

Portfolio
Az érintettek egymás után cáfolják a Handelsblatt értesülését, amely szerint a BMW-nél és a Daimlernél tervezett megszorítások a magyarországi gyártókapacitásaik bővítésére, kiépítésére is kedvezőtlenül hathatnak majd. A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerint a BMW-beruházás a megfelelő ütemben zajlik, míg a Mercedes továbbra is elkötelezett Magyarország mellett. Ez utóbbi kijelentést erősíti a kecskeméti Mercedes-gyár kommunikációs igazgatójának reakciója is.
Nagyot szólt a Handelsblatt vasárnapi cikke, amelyben arról írtak részletesen, hogy a sokasodó kihívások hatására megszorításokra kényszerül a BMW és a Daimler, amelyek a magyarországi gyártókapacitásaik bővítésére, kiépítésére is kedvezőtlenül hathatnak majd. A német lap beszámolójával kapcsolatban több észrevételünk is volt, ugyanis véleményünk szerint gyenge lábakon álltak a tervezett beruházások lassítására, felfüggesztésére felhozott indokok.

A témával kapcsolatos kérdéseinkkel természetesen megkerestük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is, amely a reggeli cikkünk megjelenését követően az alábbi hivatalos reakciót adta:

A magyar gazdaság tavaly 5 százalékkal növekedett, és továbbra is az a célunk, hogy a magyar gazdasági növekedés legalább 2 százalékkal meghaladja az uniós átlagot. A cél megvalósításához a magyar gazdaságban minden feltétel adott, a tavalyi esztendőben 98 beruházásról született döntés a Befektetési Ügynökségünkön keresztül.

A BMW-beruházás, illetve annak előkészítése a megfelelő ütemben zajlik. A Mercedes továbbra is hosszú távon elkötelezett Magyarország mellett, elégedett a kecskeméti gyárral, amely fontos láncszem a cég gyártási hálózatában.

A KKM kijelentéseit erősíti a Mercedes hivatalos válasza is, amelyet az InfoRádiónak adott a kecskeméti Mercedes-Benz gyár kommunikációs igazgatója. Ludvig Orsolya egyrészt kiemelte, nem áll le az új kecskeméti Mercedes üzem építése, sőt 250 millió eurónyi értéket már be is építettek. Másrészt elmondta, még zajlanak az egyeztetések arról, milyen terméket gyárt majd a vállalat az új, épülő üzemben. Szerinte természetes, hogy egy piaci cég módosítja terveit.

Korábban a BMW és a debreceni önkormányzat is cáfolt

Ahogy korábban megírtuk, a Handelsblatt értesüléseivel kapcsolatban az érintett autógyártók kijelentették, a sajtóban megjelent spekulációkra nem kívánnak reagálni. Salgó András, a BMW magyarországi kommunikációs vezetője ugyanakkor azt is hozzátette az Infostart tájékoztatása szerint, hogy a Debrecenbe tervezett

új gyár további kapacitásbővülést hoz majd a cég globális gyártóhálózatában. Kínai, mexikói és az USA-ban történt beruházásaik után tovább erősítik európai aktivitásaikat.

Ezekre a gondolatokra erősítette rá Debrecen önkormányzata a dehir.hu beszámolója szerint:

A német sajtóban megjelent híreket nem kívánjuk kommentálni. Debrecen önkormányzatának beruházásában megvalósuló Északnyugati Gazdasági Övezet iparterületének fejlesztése az eredeti terveknek megfelelően, jó ütemben halad. A BMW Group mérnökei és projektvezetői, valamint az önkormányzat, az ITM és a HIPA vezetői és munkatársai között folyamatos az egyeztetés a projekt megvalósításával kapcsolatban.

BÉT
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BÉT