Előfizetői tartalom

Négyszerezte adózott eredményét a Masterplast az első negyedévben

Portfolio
Rekord árbevételt ért el a Masterplast az első negyedévben - derül ki a társaság ma reggel publikált gyorsjelentéséből. A január-márciusi időszak árbevétele 19 százalékkal bővült az egy évvel korábbi szintről, a kedvező piaci környezetben ugyanis szinte minden termékszegmensben és minden régióban növekedést tudott elérni a cég. A magyar piac különösen jól teljesített. Eredményszinten hasonlóképpen kétszámjegyű növekedést könyvelt el a vállalat, az adózott eredmény pedig több mint a négyszerese lett a bázisidőszaki szintnek, mivel a devizaárfolyamok kedvező irányú változása miatt a pénzügyi eredmény jelentősen javult az egy évvel korábbi szinthez képest.

A bevételJellemzően pozitív iparági környezetben működött a Masterplast az első negyedévben, a bevétele 19 százalékkal nőtt. A cég legnagyobb súlyú piacán, Magyarországon nagyon erős negyedévet zárt az építőipar, ahol a keresletet jórészt a tavalyi évről áthúzódó beruházások befejezései erősítették. A még futó EU-s energetikai hatékonyság javító pályázatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés