Üzlet

Nagyot nőtt a 4iG

Portfolio
Jelentős bevételnövekedésről és profitábilis működésről számolt be ma reggel közzétett idei első negyedéves gyorsjelentésében a 4iG.
Minden fontosabb eredménysoron masszív növekedés történt az idei első negyedévben, a 4iG konszolidált bevétele az egy évvel korábbi 3,19 milliárd forintról 56 százalékkal 4,93 milliárd forintra emelkedett, az EBITDA 26,6-ról 483 millió forintra ugrott, az adózott eredmény a 2018 első negyedéves 106 millió forint veszteség után idén az első negyedévben már 280 millió forint profit volt.

Az üzletmenet felfutásával az alkalmazotti létszám is növekedett, a vállalat a "core" feladatok "házon belüli" elvégzésére törekszik, és csak azokat a résztevékenységeket szervezi ki külső alvállalkozóknak, amelyek hosszútávon kevésbé meghatározóak a társaság működése szempontjából, ennek tudható be, hogy a dolgozói létszám 400 főre növekedett idén március végére.

A menedzsment optimista 2019 egészére, továbbra is dinamikus árbevétel bővülést és hatékonyságjavulást prognosztizál. A tervek szerint az idei eredménymutatók (teljes átfogó jövedelem, EBITDA) jelentős mértékben meghaladják majd a 2018-as gazdasági év értékeit. A 4iG menedzsmentje változatlanul elkötelezett a társaság megkezdett kutatás-fejlesztési programjai (bioinformatika, fotogrammetria, pilóta nélküli repülőeszközök, ipar 4.0) mellett. A vállalat vezetőségének véleménye szerint a piaci kilátások kedvezők, az idei évben a kkv és nagyvállalati szektor, illetve az állami megrendelések növekedésére számít az informatikai piacon. Az igazgatóság célja, hogy a keresleti oldal bővülésével, a folyamatosan növekvő megrendelői igények alapján tovább növelje a 4iG piaci részesedését.

A 4iG részvényeinek árfolyama már Mészáros Lőrinc tavaly év végi tulajdonszerzése előtt is nagyot emelkedett, a rali azonban idén is folytatódott, tavaly év vége óta 164 százalékkal került feljebb az árfolyam.

Nagyot nőtt a 4iG
volkswagen_getty
áder jános_mti
hindenburg_getty
borkai zsolt_győr_mti
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
wall street_getty