Előfizetői tartalom

Berobbanhat az új technológia, amivel az autó évi százezreket kereshet gazdájának

Zsótér Márton, KPMG
Az elektromos autózás térhódítása megállíthatatlan, az eddig sokat hangoztatott korlát, a magas ár sem olyan egyértelmű már. Meglehet, a vételár magasabb a hagyományos modellekkel szemben, a fenntartás olcsóbbá válik, főleg, ha sikerül megteremteni a szabályozási hátterét az úgynevezett vehicle-to-grid (V2G) megoldásnak, melynek lényege, hogy a kétirányú töltés lehetővé tételével az autó tulajdonosa pénzt kereshetne azzal, hogy autója a villamosenergia-hálózat ideiglenes tárolókapacitásává válik.

Az Európai Unióban és az EFTA jelentősebb személygépjármű-piacain 2018-ban összesen több mint 170 ezer új, tisztán elektromos személyautót (BEV) értékesítettek, ami közel 30 százalékos növekedés a 2017-es évhez képest, 2016-hoz viszonyítva pedig megduplázódott az értékesítések száma. Európában, a tisztán elektromos személyautó-értékesítések piaci részesedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés