Előfizetői tartalom

Trump húzása a magyar logisztikai piacnak is betesz

Portfolio
Dinamikusan fejlődik a magyar áruszállítási és logisztikai piac, mindeközben az ipari ingatlanok és csarnokok fejlesztői is igyekeznek lépést tartani a gyorsan változó ügyféligényekkel. Az erőforráshiányok miatt jelenleg az automatizáció van leginkább fókuszban a logisztikai cégeknél - hangzott el a Portfolio Smart Logistics 2019 konferenciájának első szekciójában. A szakemberek kitértek arra is, hogy az USA és Kína között húzódó kereskedelmi feszültségek jelentősen megnehezítik a logisztikai piac életét Magyarországon is, emellett a Brexit is szül némi bizonytalanságot.

Kossuth József, a Budapest Airport cargo managere előadásában a repteret érintő fontosabb aktualitásokról beszélt: Az elmúlt 3-4 évben dinamikusan fejlődött a Budapest Airport cargo forgalma, 2015 és 2018 között közel 60%-kal nőtt a cargo mennyiség, egyedül tavaly közel 15%-kal éves összevetésben. A reptér áruforgalmát nagyjából egyenlő mértékben adják az exportra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés