Előfizetői tartalom

Előzzük a világot: egyedülálló tesztpálya épül fel Magyarországon

Hétfőn sor került a ZalaZONE járműipari tesztpálya első ütemének avatására, az összességében 45 milliárd forintból megvalósuló beruházás több szempontból is egyedülálló lesz a világon. Ennek köszönhetően pedig érdemben hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország az autonóm járművek fejlesztésének egyik európai központjává váljon. Az esemény után Szalay Zsolttal, a ZalaZONE tesztpálya innovációs és kutatási vezetőjével többek között a beruházás szükségességéről, finanszírozásáról, megtérüléséről és a jövő technológiáiról is beszélgettünk.

Miért van szüksége Magyarországnak egy autóipari tesztpályára? A magyar kormány kiemelt célja, hogy a járműipar területén tovább erősödjön a kutatás-fejlesztési pozíciónk és a járműgyártás mellett egyre hangsúlyosabb legyen a magasabb hozzáadott értéket teremtő kutatás és innováció szerepe. Hazánkban jelenleg mintegy 10 ezer járműipari fejlesztőmérnök dolgozik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés