Lezárult az OTP startup programja, bemutatták az ígéretes ötleteket
Üzlet

Lezárult az OTP startup programja, bemutatták az ígéretes ötleteket

Portfolio
Befejeződött a OTP Bank második Startup Programja. A záró Demo Day-en a résztvevő csapatok szakértők, befektetők és a hitelintézet vezetőinek mutatták be a 12 hetes közös munka eredményeit.
Négy ígéretes fintech mutatkozik be május 28-ai Financial IT and disruptive Technolgies konferenciánkon, ahol a fintech piacról, az eddig elért eredményekről is szó lesz. Érdemes eljönni!Az OTP Bank tavaly ősszel hirdette meg második, startupoknak szóló pályázatát, amelyre 65 országból összesen 310 startup nevezett. Az előzetes kiválasztási folyamatot követően a legígéretesebbnek számító kilenc érettebb, már növekedési fázisban lévő startup kezdhette meg a munkát idén márciusban: ők az OTP Bank innovációs központjában, az OTP LAB budapesti irodájában szakértő mentorok segítségével, a bankkal közösen megvalósított pilot projektekben fejlesztették tovább megoldásaikat és vizsgálták a további együttműködési lehetőségeket.

Sean Ellis, nemzetközi Growth Hacking szakértő korábban éveket élt Magyarországon, most az OTP Bank tegnap zárult második startup akkcelerátor programjában részt vevő startupok felskálázása miatt jött Magyarországra. Azt tanítja meg nekik, hogyan növekedjenek, hogyan működjenek együtt a cégen belüli csapatokban, milyen mutatószámokat figyeljenek, ezeket hogyan javítsák, növeljék.

A Growth Hacking egy olyan módszertan, amely a startupok felskálázásában segít. Sean Ellis, a metodológia kidolgozóinak vezető alakja segített többek között a LogMeIn, a Dropbox és más ma már világméretű cégek növekedési stratégiáját kialakítani.

Mint Sean Ellis az eseményen elmondta, nagy kihívás, hogy meghatározzuk, mikor van kész a termék, mert mielőtt piacképes lenne a termékünk, nem lehet növekedési fázisba lépni. A kulcs a folyamatos tesztelés, minden lépést tesztek követnek, utána lehet csak továbblépni.

Fischer András, az OTP Startup Programért is felelős OTP LAB vezetője szerint a három hónap alatt a résztvevő cégek mindegyike izgalmas és az OTP Bank számára releváns témákon dolgozott. A programban részt vevő startupok és fejlesztési területük:
  • Alyne Saas (a jogszabályi megfelelés és kockázatkezelés hatékony megvalósítását támogató platform)
  • Bluecode (vonalkód-szkennelésen alapuló, határokon átívelő mobilfizetési séma)
  • Evrotrust (távoli ügyfélazonosítási és elektronikus hitelesítési megoldás)
  • Heatventors (hőenergia-tároló megoldás szerverparkok és irodaépületek számára)
  • Kasko (rugalmas biztosítási szolgáltatások kialakítását támogató platform)
  • Staffino (a szolgáltatásminőséget figyelő, közvetlen ügyfélvisszajelzést lehetővé tévő megoldás)
  • SymbaSync (külső és belső toborzást támogató platform a tehetségek képesség alapú, részrehajlás nélküli azonosítására)
  • Talk-A-Bot (széles körű funkciókat ellátó chatbotok az ügyfélszolgálati feladatok automatizálására)
  • Tresorit (titkosított, biztonságos felhő alapú tároló és fájlmegosztó megoldás)


Fischer András

főosztályvezető

OTP Bank

Fischer András tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen végezte, ahol közgazdász diplomát szerzett. Ezután üzleti tanácsadóként helyezkedett el és elsősorban a pénzügyi és TMT szektorban szerzett tapasztalatot stratégiai... Tovább »

Négy ígéretes fintech mutatkozik be május 28-ai Financial IT and disruptive Technolgies konferenciánkon, ahol a fintech piacról, az eddig elért eredményekről is szó lesz. Érdemes eljönni!
nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
nyse tőzsde usa részvény