Előfizetői tartalom

A magyar Vapianónál nem izgulnak, sőt, ősszel új éttermet nyitnak

Varga Szabolcs
Múlt héten derült ki, hogy a német Vapiano étteremlánc nagy gondban van, fő részvényeseinek és hitelezőinek 30 millió eurós pénzügyi támogatást kellett megszavazniuk a további működés biztosítására, azonban a hitelfelvételi tárgyalások miatt elhalasztott 2018-as tőzsdei eredménybeszámoló még így is adhat okot az aggodalomra. A magyarországi éttermek viszont nincsenek veszélyben, sőt, ősszel megnyitják hatodik egységüket az Alle Bevásárlóközpontban - tudtuk meg a hálózatot tulajdonló cég ügyvezető igazgatójától.

30 millió eurós hitelt nyújtanak részvényesi és hitelezői az évek óta pénzügyi problémákkal küzdő német étteremláncnak a Vapianónak, amit 2017 június végén vitték tőzsdére, akkor 24 eurót értek a papírok, azonban azóta sem sikerült felülmúlni a kibocsátáskori értéket, sőt, tavaly év elején esni kezdett az árfolyam, aminek a végén a Vapiano már 5 euró környékén...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái