Olyan vállalást tett egy magyar város, ami felszámolná a légszennyezettséget
Üzlet

Olyan vállalást tett egy magyar város, ami felszámolná a légszennyezettséget

Portfolio
Nyolc európai város - köztük Budaörs - tűzte ki azt a célt maga elé, hogy az évszázad közepére nullára csökkenti ingatlanállománya karbonemisszióját, egyebek mellett a globális felmelegedés és a légszennyezettség mérséklése érdekében.
Az energiahatékonysági, megújuló energia és egyéb, a dekarbonizáció csökkentését célzó lehetőségekről a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című, június 4-i konferenciáján is szó lesz. Az európai energiahatékonysági beruházások finanszírozásának új lehetőségeiről első kézből tájékozódnak a résztvevők Matthias Woitoktól, az Európai Beruházási Bank divízióvezetőjétől. Még nem késő jelentkezni!


A vállalás keretében a városok együttműködve fejlesztenek és vezetnek be egy, az épített környezet felújítására és korszerűsítésére vonatkozó keretmegállapodást, amelynek fő célja a karbonemisszó - amelynek zömét a szén-dioxid-kibocsátás adja - drámai csökkentése. A terv ugyanakkor a helyi gazdaság és a lakók jólétének javítását is szolgálná.

A megállapodás értelmében a következő években a városok a helyi adatokra hivatkozva az országos politikai döntéshozóknál is lobbiznának annak érdekében, hogy hasonlóan ambiciózus szabályozást dolgozzanak ki az országos épületállományra is.

A vállalás összhangban áll az Egyesült Nemzetek Szervezetének Éghajlat-változási Kormányközi Testülete (IPCC) által meghatározott céllal, mely szerint 2050-ig nullára kell csökkenteni a globális karbonemissziót annak érdekében, hogy az évszázad végéig a globális felmelegedés mértéke ne haladja meg a 1,5 Celsius-fokot az iparosodás előtti szinthez képest.

A WorldGBC szerint a cél elérése további járulékos előnyökkel járna, mint például az energiaszegénység mérséklése, a települések és a lakások levegőjének minőségjavulása, valamint az egészségügyi és szociális rendszerekre nehezedő nyomás csökkenése.

A vállalásban a következő nyolc város vett részt:
  • Leeds, Egyesült Királyság
  • Dublin, Írország
  • Velika Gorica, Horvátország
  • Budaörs, Magyarország
  • Padova, Olaszország
  • Madrid, Spanyolország
  • Wroclaw, Lengyelország
  • Eskisehir, Törökország


A Build Upon2 című vállalást a Zöldépítési Világtanács (World Green Building Council - WorldGBC) hívta életre. A program megvalósítását, illetve a WorldGBC-t a városok zöldépítési tanácsai is támogatni fogják, az Európai Klímaszövetség és a Buildings Performance Institute Europe (BPIE) kutatóintézet mellett.Olyan vállalást tett egy magyar város, ami felszámolná a légszennyezettséget


(Euractiv/edie.net)

Címlapkép: shutterstock
facebook pay
Puskás Aréna
K_EPA20191106140
Szél
GettyImages-1038084008
DMOHA20190901009
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
klimavaltozas