Előfizetői tartalom

Jól megy a cseh tulajdonos alatt a magyar Telenornak

Portfolio
Tavaly nyáron a cseh PPF Csoport felvásárolta a Telenor magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai leányvállalatait, az akvizíció óta most tette közzé az első beszámolóját a magyar Telenor, amiből kiderült, hogy a vállalat bevétele tavaly tovább nőtt, és mivel a költségeket alaposan megfogta az új tulajdonos, az üzemi és az adózott eredmény több mint ötödével nőtt. A magyar Telenor a tavalyi eredménye után 57 milliárd forintot fizet a cseh tulajdonosának.

A Telenor árbevétele a 2017-es 158,4 milliárd forintról 7,4 százalékkal 170,2 milliárd forintra emelkedett, a bővülés mögött egyrészt az előfizetői ügyfelektől származó árbevétel emelkedése, másrészt a készülék eladásból származó árbevétel növekedése áll. A belföldi értékesítés bevétele 7,4 százalékkal 166,8 milliárd forintra nőtt, az exportértékesítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés