Előfizetői tartalom

Rendszerszintű válság jöhet a bankoknál június végén

Portfolio
A bankok felkészülnek az azonnali fizetésre, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy minden szereplő, a rendszer egésze készen álljon az indulásra. Június 27-én, amikor a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás elleni szabályok élesednek, bankrendszer szintű probléma jöhet, ugyanis azok az ügyfelek, akiknél nem sikerült beszerezni az adatokat, tömegével kérhetik számon a bankokon, hogy zárolták a számlájukat - hangzott el Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánkon.

Alföldi Ferenc (Budapest Bank) szerint ma egy élményalapú társadalomban élünk, és ebben az élményt az Amazon, Facebook és társai határozzák meg, amelyek a digitális térbe vonzották az embereket, és most a bankoknak is itt kell helytállni. Galló Csaba (CIB) szerint a bankoknak most az ügyfélkiszolgálás jelenti a legnagyobb kihívást számunkra, ebben a technológia sok lehetőséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés