Előfizetői tartalom

Új korszak kezdődik a magyar pénzügyi szektorban

Portfolio
Elkészült az Azonnali Fizetési Rendszer Magyarországon, ez pedig számos teljesen újfajta szolgáltatást hoz majd a piacra. Ezen kívül szeptembertől élesedik a PSD2-szabályozás is, ami pedig a fintecheknek kedvezhet. A Portfolio Financial IT and Disruptive Technologies 2019 Konferenciáján részt vevő szakemberek ismertették a magyar pénzügyi élet új világát.

Kada Zsolt, a Giro CIO-ja ismertette, hogy elkészült az azonnali fizetési infrastruktúra. A rendszer implementációja mellett többek közt azért döntöttek, mert a fiatalabb generációk igénylik a gyors és azonnali kiszolgálást, a jövőben pedig ők lesznek a fő fogyasztók a pénzügyi szektorban. A GIROInstant 20 másodpercenként 10 ezer tranzakciót tud lefolytatni majd, 24/7/365...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés