Előfizetői tartalom

Pocsék a hangulat: öntik a részvényeket Amerikában az eladók

MTI
|
Portfolio
Eséssel indult a nap a tengerentúli tőzsdéken. A hangulatot elsősorban az befolyásolta, hogy a kínai pártlapban megjelent írás szerint az amerikai szankciókra válaszul Kína készen áll az elsősorban elektronikai eszközök gyártásához használt alapanyagokat felhasználva ellencsapást mérni. A növekedési kilátások romlásával kapcsolatos félelmek erősödése és a kereskedelmi háborús aggodalmak fokozódása egész nap nyomás alá helyezte az árfolyamokat.

A nap folyamán a Dow részvényindex 1% feletti esésbe került, de az S&P 500 és a technológiai papírokat tömörítő Nasdaq is már 0,7-0,8%-os csökkenést mutatott két órával a kereskedés vége előtt.21:00 Egy órával a zárás előtt mindhárom nagy tőzsdeindex 1% feletti esést mutat, a Dow Jones mutatója már 1,3%-kal csökkent. Mint látható a nagy részvények közül csak mutatóban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés