Üzlet

A Huawei megválhat a tenger alatti távközlési kábelüzletágától

Portfolio
A Huawei értékesítheti a tenger alatti távközlési kábelüzletágát, miután az optikai távközlési hálózati termékeket előállító Hengtong Optic-Electric Co. a kínai tőzsde számára jelezte, hogy 51 százalékos részesedést vásárolna a Huawei Marine Systems-ben.
A Reuters hétfői beszámolója szerint a Huawei értékesítheti a tenger alatti távközlési kábelüzletágát, a vevő pedig a Hengtong Optic-Electric Co. lehet, miután az optikai távközlési hálózati termékeket előállító társaság a sanghaji tőzsde számára jelezte, hogy szándéknyilatkozatot írt alá a Huawei leányvállalatával, a Huawei Tech Investment Co-val, a Huawei Marine Systems 51 százalékos részesedésének megvásárlásáról, amit a cég készpénzzel és részvénykibocsátással fizetne ki, a pontos vételárat egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A Huawei és a brit Global Marine közös vállalatát 2008-ban hozták létre, a Huawei Marine az elmúlt időszak során növelni tudta a részesedését a tenger alatti kábelek piacán, a társaság világszerte 90 projektben vett részt, és több mint ötvenezer kilométernyi kábelt fektetett, a társaság bevétele 2018-ban 394 millió jüan és a nyeresége 115 millió jüan (16,66 millió dollár) volt.

A Huawei távközlési kábelüzletágának eladása az első jelentős eszközértékesítést jelentheti azután, hogy az Egyesült Államok elnöke májusban kereskedelmi feketelistára tette a céget, ami azt jelenti, hogy az amerikai vállalatoknak a jövőben külön engedélyhez kell folyamodniuk az amerikai kormányzattól ahhoz, hogy termékeket adhassanak el a Huawei-nek. A döntést azzal indokolták, hogy a Huawei biztonsági kockázatot jelent.

A döntést követően az amerikai kereskedelmi tárca kilencven napra felfüggesztettea Huawei korlátozó intézkedések hatályba lépését a könnyebb átmenet érdekében. Wilbur Ross kereskedelmi miniszter azzal érvelt, hogy ezzel időt adnak a vállalatoknak a szükséges intézkedések meghozatalára, a minisztériumnak pedig arra, hogy kidolgozza hosszú távra szóló saját rendszabályait, amelyek megfelelnek a jelenleg a Huaweitől függő amerikai és külföldi távközlési szolgáltatók érdekeinek.
mexikói katonák
wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Alteo klub