Előfizetői tartalom

Komoly munkaerőhiánnyal küzd az ország, ahol 1500 emberre jut egy startup

Huszák Dániel, Tel-Aviv
2,8 milliárd dollárnyi friss tőke áramlott eddig 2019-ben izraeli startupokba; a befektetők elsősorban a vállalatok terjeszkedését támogatják - mondta el Amir Mizroch, a Start-Up Nation Central (SNC) fintech-aggregátor kommunikációs igazgatója egy tel-avivi sajtóeseményen. A szakember ismertette: 1500 lakosra jut egy startup és jelenleg 15 000 betöltetlen munkahely van a szektorban.

Finder néven indított fintech-adataggretátor alkalmazást a Start-Up Nation Central (SNC), melyben 6000 izraeli startup és az ehhez kapcsolódó fontosabb adatokat tartják nyilván. A rendszerben csak olyan startupok találhatók meg, amelyek már rendelkeznek saját, működő termékekkel. A vállalatot egy amerikai alapítvány finanszírozza, a rendszer célja, hogy egyes problémákra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés