Jó ütemben halad az M76-os autóút építése
Üzlet

Jó ütemben halad az M76-os autóút építése

Portfolio
Két ütemben folyik munkavégzés az M76 autóút építésénél. Az I. ütem az M7 autópálya Holládi csomópont és Balatonszentgyörgy közötti szakasz, míg a II. ütem a Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasz - olvasható a NIF közleményében.
A kivitelező részben még dolgozik a két ütem kiviteli tervein, és folyamatosan szerzi meg a megrendelői jóváhagyásokat, ezzel párhuzamosan látványos munkavégzés is történik a munkaterületeken.

A múlt héten adták át a zalaegerszegi tesztpálya első ütemét. Ehhez kapcsolódóan épül a megye legnagyobb, 170 milliárd forintos beruházása, az M76-os gyorsforgalmi út Zalaegerszeg és az M7-es autópálya összeköttetéseként. Az első ütem 5,65 kilométeres szakasza már 2020 nyarára elkészülhet.

A jelenleg kivitelezés alatt álló szakaszok befejezési határideje 2022. év eleje. A munkákkal párhuzamosan már 2020 IV. negyedévben elindulhatnak a munkák az M76 Misefa- Fenékpuszta közötti és az M9 autóút Vasvár-Zalaegerszeg közötti szakaszon is. Ezzel valósul majd meg Zalaegerszeg bekötése a gyorsforgalmi úthálózatba.

Az I. ütemnél (5,65 km) már elkészült egy 132 kV-os vezetékkiváltás a balatonszentgyörgyi csomópont környezetében. Balatonszentgyörgyön a MÁV Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk vasútvonalon lévő átjáróhoz kapcsolódóan megépült egy üzemi út, amely egyben ideiglenes út is a 7501 j. út és a MÁV Budapest-Nagykanizsa és Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk vasútvonal felett létesülő felüljáró építéséhez.

A munkaterületen szakaszosan történik a töltésalapozás és töltésépítés. Az elkészült töltéseken folyamatosan zajlik a profilozás, amely után megkezdődhet az útpályaszerkezet további rétegeinek építése.

A balatonszentgyörgyi csomópontnál az "A,", "B" és a "C" ág töltésalapozása elkészült. A csomópontban épül a beruházás legnagyobb felüljárója, amely az M76 autóutat vezeti át a 7501 j. út, a MÁV Budapest-Nagykanizsa és Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk vasútvonal a 76. sz. főút korrekció és kerékpárút felett. Jelenleg cölöpösszefogó gerendák zsaluzása, vasalása, betonozása, gerendák visszatöltése és a közbenső támaszoknál a hídgerendák beemelés zajlik.

A felüljáró építéséhez 229 db gerendát használnak fel. A legnagyobbak 44,80 m hosszúságúak. A hídgerendák Dunaújvárosból érkeznek vasúton Sármellékre, a vasútvonalon létesített ideiglenes kirakóba, és onnan szállítják őket a helyszínre. A gerendák beemelése egy 400 tonnás daruval történik. A közbenső támaszoknál a beemelés nyár végével befejeződik. A két szélső nyílásban a konszolidáció függvényében történik majd a beemelés. A tervek szerint erre az év végig sor kerül.

A II. ütemnél (2,95 km) a kapilláris megszakító réteg építésén dolgozik a vállalkozó, valamint folyamatosak a 132kV-os légvezeték kiváltási munkái. A 76. sz. főút korrekcióján a MÁV Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk vasútvonal feletti műtárgynál a közbenső támaszok építése van folyamatban.

A címlapkép forrása: NIF
termeloi piac unios tamogatas200125
takarekbank
bulgária város létkép
GettyImages-1191804678(1)
Népszerű
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
cimlap_Davos0124