Előfizetői tartalom

Nekimennek a technológiai óriásoknak és még az is lehet, hogy darabokra szedik őket

Portfolio
137 milliárd dollárt vesztettek piaci kapitalizációjukból egyetlen nap leforgása alatt a technológiai sztárpapírok, a FAANG-részvények, miután versenyhatósági vizsgálatokról szóló hírek kezdtek terjedni. A politikusok körében népszerű lehet a téma, tekintve hogy folyamatosan kapják a kritikákat a hatalmasra nőtt technológiai behemótokkal kapcsolatban. Van olyan forgatókönyv, miszerint vállalatfeldarabolás lehet a történet vége, aminek úgy tűnik, hogy nem örülnek a befektetők.

Versenyhatósági vizsgálatok lebegnek az amerikai technológiai óriások felett, az elmúlt napokban olyan piaci értesülések röppentek fel, miszerint a versenyfelügyelet szerepét betöltő amerikai FTC (Federal Trade Commission) és az igazságügyi minisztérium vizsgálatokat kezd a Google anyavállalatánál. Arra kíváncsiak, hogy a vállalat kereskedelmi gyakorlata nem gátolja-e a piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés