Előfizetői tartalom

Nagy lehetőséget lát a kelet-európai szeméthegyekben a Mol

Portfolio
El akarunk távolodni az egyszerű, kis nyereséggel járó nyersanyag-termékektől - nyilatkozta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a német Handelsblatt című lapnak. A Mol egyebek mellett azt is célul tűzte ki, hogy az újrahasznosítási ágazat egyik vezető vállalatává válik, és műanyag-újrahasznosító üzemek építését tervezi Közép-Európában. A cikkben az épülő poliolüzemen túl szó esik arról is, hogy a jelenlegi olajtermelő kapacitás közép és hosszú távú fenntartása érdekében a Molnak új mezőket kell bevonnia a termelésbe, továbbá hogy a társaság jelentős beruházást tervez a Rijekában található olajfinomítóba.

A cikkben felidézik, hogy Magyarország részben állami tulajdonban lévő legnagyobb konszernje új üzleti területek feltárását tűzte ki célul, hogy Kelet-Európa vezető petrolkémiai vállalata legyen, ezért 1,2 milliárd eurós beruházás keretében poliol üzemet épít Tiszaújvárosban, amit Hernádi szerint 2021-ben helyezhetnek üzembe. Ez a legnagyobb projekt a vállalat történetében;...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái