Előfizetői tartalom

Csak töredékét használták fel a hazai olajtartaléknak a szennyezés miatt

MTI
A Barátság kőolajvezetéken 35 napig nem érkezett kőolaj Oroszország felől, ebben az időszakban a Mol Magyarország kőolajkészletéből 255 ezer tonnát használt fel a belföldi kőolajellátás biztosítása érdekében - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára csütörtökön.

Magyarország 1,4 millió tonna kőolaj- és kőolajtermék-tartalékkal rendelkezik, ebből Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mol kérésére 400 ezer tonnát szabadított fel, amelyből végül a Mol 255 ezer tonna kőolajat használt fel - mondta Kaderják Péter az állami televízióban. Magyarország kőolajtartalékának mennyiségét a Nemzetközi Energia Ügynökség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés