Előfizetői tartalom

Hiába a figyelmeztetések, ontják magukból a műanyagot a gyárak

Portfolio
A napjainkra kézzelfogható realitássá vált globális műanyagválság ellenére világszinten tovább emelkedett a műanyagtermelés 2018-ban. A globális műanyagtermelés tavaly mennyiségileg 3,2 százalékkal 359 millió tonnára bővült, míg 1990 óta a termelés több mint megháromszorozódott - közölte a PlasticsEurope. Európában már enyhén csökkent a termelés, az import viszont megugrott.

A műanyagok használata ellen folyó egyre több kampány és kezdeményezés eredménye egyelőre tehát nem tükröződik a termelési adatokon. A műanyaggyártók vezető európai szövetségének adatai szerint Kína egymagában a világ műanyaggyártásának 30 százalékát teljesíti, és ha lehet hinni a szervezet jelentésének - egyetlen év alatt megduplázta a termelését. Ázsia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés