Előfizetői tartalom

Meghökkentő vallomás: a világ egyik legnagyobb autógyártója elismerte, a Tesla közelében sem lesz

Az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásokat és az elektromos autók iránti egyre nagyobb keresletet látva a Toyota vezetése úgy döntött, drasztikusan módosítja korábbi célját: éves szinten 5,5 millió elektromos autót adnának el már 2025-ben. A gond csak az, hogy ebből a darabszámból kevesebb, mint 1 milliót tennének ki a tisztán elektromos meghajtású járművek, ez pedig messze elmarad a Tesla, vagy éppen a nagy rivális, a Volkswagen terveitől.

Tavaly a Toyota több mint 10,6 millió autót értékesített globálisa, így nem sokon múlt, hogy visszaszerezze a világ legnagyobb autógyártójának járó címet a Volkswagen csoporttól. Ezért is nagyon érdekes az a 2025-re vonatkozó terv, amellyel a japánok előálltak az elektromos autózásban.A Toyota vezetése látva az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásokat és az elektromos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés