Mégsem lesz a Huawei a világ legnagyobb telefongyártója
Üzlet

Mégsem lesz a Huawei a világ legnagyobb telefongyártója

Portfolio
A tervezettnél tovább tart majd a Huaweinek, hogy a világ legnagyobb mobilgyártója legyen - mondta ma reggel a vállalat egyik vezetője a Sanghajban megrendezett ázsiai CES-en. Valószínűleg idén még nem veszi el a Samsung elsőségét.
Jelenleg naponta 500-600 ezer darab okostelefont ad el a Huawei világszerte - mondta el a kínai távközlési óriás stratégiai vezetője a Sanghajban megrendezett fogyasztói elektronikai kiállításon. De még ez sem lesz elég ahhoz, hogy 2019-ben lekörözzék a Samsungot, a korábbi tervekkel ellentétben. A Huawei nem titkolt célja az volt, hogy a világ legnagyobb mobilgyártója legyen, amit az idei negyedik negyedévre szeretett volna elérni, de a vezető ma reggeli közlése szerint ez későbbre csúszhat.

Valószínűleg az sem könnyíti meg a Huawei helyzetét, hogy az Egyesült Államok kereskedelmi feketelistára tette múlt hónapban, ezzel gyakorlatilag elvágta az amerikai beszállítóitól. Még januárban azt nyilatkozta a cég, hogy idén a világ legnagyobb gyártója lehet az értékesítési volumen tekintetében, akár az amerikai piac nélkül is. Az első negyedévben a második legnagyobb volt a Samsung után.

Elemzői becslések szerint az amerikai szankciók miatt a negyedével csökkenhetnek a Huawei értékesítései idén, miután néhány piacról eltűnhetnek a vállalat készülékei.

Mégsem lesz a Huawei a világ legnagyobb telefongyártója
(Reuters)
NEW YORK, USA - APRIL 23: Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto speaks during an exclusive interview on April 23, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
_M7B1699
E.ON
KPMG
Musk
Frankfurt Stock Exchange
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
olaj