Előfizetői tartalom

Megkongatták a vészharangot: brutális felfordulásra figyelmeztetnek a bankok a fizetéseknél

Turzó Ádám Pál
Több európai nagybank arra figyelmeztet, az online fizetések bő negyede egyik pillanatról a másikra lehetetlenné válik a PSD2-es szabályozás szeptember 14-ei élesedése miatt, pontosabban azért, mert sok szereplő nem készül fel a határidőre - írja a Financial Times. Ez hatalmas felfordulást, panaszáradatot eredményezhet a bankoknál, és jelentős bevételkiesést az e-kereskedőknél. Állítólag nem kaptak elég időt a felkészülésre, ugyanakkor jó tudni: a PSD2-es szabályozás legfontosabb elemei a vitás kérdések miatt már több mint 2 éve csúsznak. Most egy újabb, 18 hónapos átmeneti időszak bevezetését pedzegetik.

Portfolio Banking Technology 2019 A témával kiemelten foglalkozunk november 14-ei Banking Technology konferenciánkon. Az első 20 jegy kedvezményesen érhető el! Információ és jelentkezés Bár a megújított pénzforgalmi irányelv, azaz a PSD2 már tavaly januárban hatályba lépett, a direktíva több lényegi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái