A rossz időjárás is betett a Tescónak
Üzlet

A rossz időjárás is betett a Tescónak

Portfolio
A Tesco csütörtökön tette közzé a legfrissebb értékesítési számait, a cég bevételei több régióban is növekedtek, azonban a közép-európai piacon csökkentek a bevételek, miután a lengyel értékesítések csökkenése mellett a régió szokatlanul hideg időjárása is negatív hatást gyakorolt az eladásokra.
A Tesco közzétette az első negyedéves értékesítési számait, a cég bevételei az Egyesült Királyságban 0,4 százalékkal 9,08 milliárd fontra csökkentek az első negyedévben, Ázsiában 2,6 százalékkal 1,24 milliárd fontra nőttek a bevételek, míg Közép-Európában 7,9 százalékkal 1,29 milliárd forintra csökkentek a társaság bevételei. Természetesen a negyedéves számokat nagyban befolyásolja az új üzletek nyitása is, a Tesco legalább 12 hónapja nyitva tartó üzleteit figyelembe vevő, összehasonlítható alapon számolt (like-for-like) bevételek az Egyesült Királyságban 0,4 százalékkal emelkedtek az első pénzügyi negyedévben, Ázsiában 0,1 százalékkal 1,24 milliárd fontra nőttek a bevételek, míg Közép-Európában 4,9 százalékkal csökkentek a társaság bevételei.

Az Egyesült Királyságban az általános élelmiszerpiac bővülése visszafogott volt, azonba a Tesco ennek ellenére is növelte bevételeit a szigetországban. A társaság bevételei Ázsiában is bővültek, a Tesco Thaiföldön növelni tudta piaci részesedését, ami mögött a bangkoki-régió erőteljes növekedése állt.

Közép-Európában nőtt a cég áraival kapcsolatos vásárlói elégedettség, azonban a régióból származó bevétel visszaesett, nagyobb részben a lengyel értékesítések csökkenése és a boltbezárások következtében, mindemellett a régió jelentősen hűvösebb időjárása szintén negatív hatást gyakorolt az eladásokra.

A Tesco részvényei 3,5 százalékos mínuszban is jártak ma reggel, a társaság papírjai a korábbi esést ledolgozva közel 1 százalékos pluszba lendültek a délelőtt második felében, majd az árfolyam ismét lefordult, a Tesco részvényei 0,8 százalékkal kerültek ma lejjebb.

A rossz időjárás is betett a Tescónak
Címlapkép forrása: Mike Kemp / via Getty Images
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
esport
Május 6-án indul az új Takarékbank
kindzsongundonaldtrump
chips
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
20191130_141657
Olvasta már? Egy BMW, ami pont elég