A rossz időjárás is betett a Tescónak
Üzlet

A rossz időjárás is betett a Tescónak

Portfolio
A Tesco csütörtökön tette közzé a legfrissebb értékesítési számait, a cég bevételei több régióban is növekedtek, azonban a közép-európai piacon csökkentek a bevételek, miután a lengyel értékesítések csökkenése mellett a régió szokatlanul hideg időjárása is negatív hatást gyakorolt az eladásokra.
A Tesco közzétette az első negyedéves értékesítési számait, a cég bevételei az Egyesült Királyságban 0,4 százalékkal 9,08 milliárd fontra csökkentek az első negyedévben, Ázsiában 2,6 százalékkal 1,24 milliárd fontra nőttek a bevételek, míg Közép-Európában 7,9 százalékkal 1,29 milliárd forintra csökkentek a társaság bevételei. Természetesen a negyedéves számokat nagyban befolyásolja az új üzletek nyitása is, a Tesco legalább 12 hónapja nyitva tartó üzleteit figyelembe vevő, összehasonlítható alapon számolt (like-for-like) bevételek az Egyesült Királyságban 0,4 százalékkal emelkedtek az első pénzügyi negyedévben, Ázsiában 0,1 százalékkal 1,24 milliárd fontra nőttek a bevételek, míg Közép-Európában 4,9 százalékkal csökkentek a társaság bevételei.

Az Egyesült Királyságban az általános élelmiszerpiac bővülése visszafogott volt, azonba a Tesco ennek ellenére is növelte bevételeit a szigetországban. A társaság bevételei Ázsiában is bővültek, a Tesco Thaiföldön növelni tudta piaci részesedését, ami mögött a bangkoki-régió erőteljes növekedése állt.

Közép-Európában nőtt a cég áraival kapcsolatos vásárlói elégedettség, azonban a régióból származó bevétel visszaesett, nagyobb részben a lengyel értékesítések csökkenése és a boltbezárások következtében, mindemellett a régió jelentősen hűvösebb időjárása szintén negatív hatást gyakorolt az eladásokra.

A Tesco részvényei 3,5 százalékos mínuszban is jártak ma reggel, a társaság papírjai a korábbi esést ledolgozva közel 1 százalékos pluszba lendültek a délelőtt második felében, majd az árfolyam ismét lefordult, a Tesco részvényei 0,8 százalékkal kerültek ma lejjebb.

A rossz időjárás is betett a Tescónak
Címlapkép forrása: Mike Kemp / via Getty Images
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
online bolt_shutter