Üzlet

Megemelte a Masterplast célárát az MKB

Portfolio
Megerősítette a Masterplast részvényeire vonatkozó vételi ajánlását az MKB Bank elemzője, a részvényekre vonatkozó célárát pedig 874 forintra emelte, ami a szerdai záróárfolyamról közel 22 százalékos felértékelődési potenciált jelent.
Az MKB elemzője szerint javul az iparági környezet, és a legtöbb piacon ez fenn is maradhat, ami támogathatja a vállalatot abban, hogy elérje a céljait. A társaság bevételei 19 százalékkal nőttek az első negyedévben és a dinamikus növekedés folytatódhat a következő negyedévekben is, ennek fényében megemelte a bevételvárakozását az elemző.

A következő 2-3 évben az egyik legdinamikusabban növekedő szegmens az export tevékenység lehet, ami elsősorban a Nyugat-és Dél-Európába irányuló exportot jelenti - áll az elemzésben. A legnagyobb exportpiac Olaszország, de Németország és az Egyesült Királyság is stabil növekedést mutat. Szerbiában és Macedóniában az EU-hoz való konvergencia segítheti a további növekedést, Magyarországon és Szlovákiában pedig erős maradhat az építőipar.

A gazdasági és az ipari környezet szignifikáns hatással van az építőipari és a szigetelőanyagok értékesítésére, ami a Masterplast fő tevékenysége. Az építőipari anyagok eladásai az új lakás építésekkel vannak összefüggésben, míg a szigetelőanyagok értékesítéseit mind a lakásépítések, mind a felújítások segítik.

A Masterplast bevételeinek nagy része Magyarországról érkezik, ahol a CSOK-nak köszönhetően az építőipar erős maradhat. Az MKB elemzője hozzáteszi, hogy kockázatok azért látszanak, az építőipari vállalatoknál a szerződésállomány csökkenő trendet mutat és a munkaerőhiány is nehézséget jelenthet.

A Masterplast nemrég bejelentett egy akvizíciót is, aminek hatásai a második félévtől látszódhatnak meg a bevételeken és az eredményeken.

Mindezek fényében a 12 havi célárat 805 forintról 874 forintra emelte az MKB elemzője és megerősítette a részvényekre vonatkozó vételi ajánlását.

Megemelte a Masterplast célárát az MKB
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
online bolt_shutter