Az OTP-re érdemes figyelnünk a héten, kiemelt szintek közelében jár az árfolyam
Üzlet

Az OTP-re érdemes figyelnünk a héten, kiemelt szintek közelében jár az árfolyam

Portfolio
Mozgalmas heteket tudhat maga mögött a magyar tőzsde és a hazai nagypapírok technikai képe alapján különösen az OTP számára lehet majd izgalmas a folytatás, miután a részvény fontos támaszzóna közelébe érkezett meg. Összeszedtük, hogy a hazai blue chipek esetében mire érdemes majd figyelni az előttünk álló hét folyamán.

OTP

Az OTP árfolyama április közepén új történelmi csúcsra emelkedett, majd ezután nagyobb lejtmenet következett, részben a nemzetközi tőkepiaci hangulat romlása miatt, miután a befektetők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa miatt aggódtak. Május végén úgy tűnt, hogy vége az esésnek, és a rali folytatódik, azonban az elmúlt néhány nap folyamán az árfolyam ismét esni kezdett, és a keddi lokális csúcsáról lefordulva az OTP nagyot esett, bár a bankpapír a pénteki kereskedés második ismét emelkedéssel próbálkozott meg.

Az árfolyam egy fontos támaszzóna közelében jár, a 11 980 és 11 790 forint közötti tartomány az elmúlt időszak során többször szolgált támaszként és ellenállásként az OTP számára. Amennyiben az árfolyam nem képes a jelenlegi szinteken stabilizálódni, a későbbiekben akár komolyabb lejtmenet is következhet. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, a későbbiekben a 11 510 forintnál található 200 napos mozgóátlag felé vehetné az irányt az árfolyam. Felfelé mindemellett, első körben a 20 napos mozgóátlag áll majd a további emelkedés útjában, 12 169 forintnál.

Az OTP-re érdemes figyelnünk a héten, kiemelt szintek közelében jár az árfolyam

Mol

A Mol tavaly május óta egy emelkedő csatornában haladt felfelé, azonban május elején az árfolyam lefelé tört ki a trendcsatornából, majd a részvény ezt követően a 3 220 forintos szintet is letörte. Az árfolyam ezután a 200-napos mozgóátlag közeléből tudott fordulni, majd május végén a 3 220 forintos szint visszafoglalása után folytatódott az emelkedés. A múlt héten azonban elfogyott a lendület és a Mol ezt követően lefelé csorgott. Az árfolyam az 3 220 forintos szint és a 3252 forintnál található, 50 napos mozgóátlag közelében jár, amennyiben sikerül a jelenlegi szintek közelében megkapaszkodnia, a részvény akár újabb emelkedéssel is megpróbálkozhat az előttünk álló néhány nap folyamán. Lefelé, a 3 220 forintos szint alá kerülve a 200 napos mozgóátlag jelenti majd a következő meghatározó támaszt, 3 145 forintnál.

Az OTP-re érdemes figyelnünk a héten, kiemelt szintek közelében jár az árfolyam

Richter

A társaság első negyedéves gyorsjelentése után nagyot esett az árfolyam, a részvény ezt követően a márciusi lokális mélypont alá esett, majd az árfolyam az 5 000 forintos szint alá is beszúrt. A Richter fontos készítményének, a Vraylarnak újabb indikációra való kiterjesztése után az árfolyam felpattant, azonban a lendület az elmúlt hetekben ismét alábbhagyott. A csonka kerekedési hét második felében az árfolyam ismét erősödéssel próbálkozott meg, a bár pénteki kereskedés végére ismét elfogyott a lendület. Lefelé, az 5 000 forintos szint jelenti a következő meghatározó támaszt. A jelenlegi szintekről felfelé elmozdulva, első körben a 20 napos mozgóátlag jelent majd ellenállást, 5 107 forintnál.

Az OTP-re érdemes figyelnünk a héten, kiemelt szintek közelében jár az árfolyam

Magyar Telekom

Az osztalékszelvény levágása után tovább esett a Magyar Telekom, bár az árfolyam az elmúlt hetekben többször is emelkedéssel próbálkozott meg, azonban az erősödési kísérletek rendre kifulladtak. Amennyiben a részvény ismét erősödéssel próbálkozik meg, a 437 forintnál található 200 napos mozgóátlag leküzdése után folytatódhatna az osztalékszelvény levágása után hagyott rés betöltése. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, a következő megállót a májusi lokális mélypont jelentené, 406 forintnál.

Az OTP-re érdemes figyelnünk a héten, kiemelt szintek közelében jár az árfolyam
Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde
BurgerKing
gold bar
Patek Philippe Grandmaster Chime Ref 6300A
FrankfurtTőzsde
GettyImages-992930858
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
BurgerKing