Üzlet

676 forintot ajánlanak Jászaiék a 4iG részvényeiért

Portfolio
A 4iG mai tájékoztatása szerint Jászai Gellért, az Ikon Befektetési Alapkezelő Zrt, és a KFZ Vagyonkezelő Kft, mint közös ajánlattevők a tőkepiaci törvény vonatkozó része szerint nyilvános vételi ajánlatot terjesztettek be a Magyar Nemzeti Bank részére, a 4iG által kibocsátott, egyenként húsz forint névértékű, törzsrészvényének megvásárlása céljából.

Itt az ajánlat

A 4iG keddi tájékoztatása szerint Jászai Gellért, az Ikon Befektetési Alapkezelő Zrt, és a KFZ Vagyonkezelő Kft, mint közös ajánlattevők, a társaság valamennyi részvényese számára, a 4iG által kibocsátott, egyenként húsz forint névértékű, törzsrészvényének megvásárlása céljából a tőkepiaci törvény vonatkozó része szerint kötelező nyilvános vételi ajánlatot terjesztettek be 2019.június 17-én a Magyar Nemzeti Bank részére, jóváhagyás végett. A vételi ajánlatot a felügyelet jelenleg még nem hagyta jóvá.
A tőkepiaci törvény alapján az ajánlati árnak a következők közül a legmagasabbat kell elérnie: a kötelező vételi ajánlat felügyelet részére történő benyújtását megelőző 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára, 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára, az ajánlat benyújtását megelőző 180 napon belül a társaság törzsrészvényeire kötött átruházási szerződések szerinti legmagasabb vételár, az ajánlat benyújtását megelőző 180 napon belül érvényesített vételi jog, valamint visszavásárlási jog érvényesítése. Ezek közül
  • a 180 napos átlagár: 675,78 forint
  • a 360 napos átlagár: 392,47 forint
  • az egy részvényre jutó saját tőke: 28,93 forint,

vagyis ezek alapján az ajánlati ár meghatározásakor a 180 napos átlagárat kellett figyelembe venni.

Az ajánlati ár részvényenként 675,78 forint, amely a tőkepiaci törvény kötelezően alkalmazandó rendelkezései alapján számított minimumár, azaz az ajánlat a felügyelet részére történő benyújtását megelőző 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára.

  • Az ajánlati időtartam a kezdőnap 9 órától a zárónap 12 óráig tart, a zárónap a kezdőnapot követő 30. nap.
  • Az ajánlattevők az ajánlatot elfogadó részvényeseknek teljes egészében pénzben, forintban fizetik meg a vételárat, a zárónapot követő 5 munkanapon belül átutalással.
  • Annak a részletei, hogy a részvényesek milyen módon nyilatkozhatnak az ajánlat elfogadásáról, itt található.

Az ajánlati ár alaposan elmarad a jelenlegi tőzsdei árfolyamtól, ezért nem számítunk arra, hogy jelentős számú részvényes élne a lehetőséggel. Erre utalt egy ma megjelent interjúban Jászai Gellért is, aki azt mondta, a jelenlegi árfolyam mellett túl sok racionalitás nem lenne abban, ha a részvényesek vételre ajánlanák fel a részvényeiket.

Tegnap jött a nagy bejelentés

A 4iG tegnap jelentette be, Jászai Gellért a társaság főrészvényese és legnagyobb befektetője, az üzletember a Konzum PE Magántőkealaptól, illetve egyéb tőzsdén kívüli ügylettel összesen 40,2 százalékos részesedést vásárol az informatikai nagyvállalatban. A felek a két lépcsőben megvalósuló, a társaság tényleges irányítását biztosító részvénycsomag megszerzéséhez szükséges szerződéseket megkötötték.

A tranzakciósorozat első lépéseként Jászai Gellért megvásárolta a Konzum PE Magántőkealaptól a KZF Vagyonkezelő Kft.-t, mely társaság a 4iG részvények 22,57 százalékát birtokolja. Ezt követően a vagyonkezelő társaság a Konzum PE Magántőkealaptól 4,26 százalékos, és egyéb tőzsdén kívüli ügylettel további 5,19 százalékos részvénycsomagot szerzett az informatikai vállalatban. A napokban lezárt tranzakciók eredményeként, a vállalat elnök-vezérigazgatója már összesen 32,02 százalékos részesedéssel rendelkezik a 4iG Nyrt.-ben.

A felek megállapodása szerint Jászai Gellért további 8,2 százalékos részvénycsomagot is vásárol a Konzum PE Magántőkealaptól. A tőkepiaci törvény értelmében azonban a 33 százalék fölötti befolyás megszerzéséhez kötelező nyilvános vételi ajánlatot kell tennie a társaság minden részvényese számára. Így a tranzakció második lépésében érintett további részesedést, a nyilvános eljárás lezárását követően szerzi meg Jászai Gellért.

Nagyot ment a 4iG

A 4iG árfolyama tegnap 13,9 százalékkal került feljebb, míg a 4iG idén 263,30 százalékkal került feljebb.

676 forintot ajánlanak Jászaiék a 4iG részvényeiért
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
címlap_INA