Előfizetői tartalom

Öveket becsatolni, jön a hét legfontosabb eseménye!

A hét egyik legfontosabb eseménye szerdán lesz, amikor az amerikai jegybankelnök a Fed kétnapos ülése után bejelenti, hogy a jegybank változtat-e az irányadó kamatrátán. Kamatvágásra most még valószínűleg nem kerül sor, a Fednek viszont határozottan jeleznie kell, hogy amennyiben szükséges, elindítja a kamatcsökkentési ciklust. Ha nem így lesz, az nagy ijedtséget válthat ki a piacokon.

Van honnan vágniA 2008-as válságot követően az amerikai jegybank rekordalacsony szintre, a 0-0,25 százalékos sávba vágta az irányadó kamatrátát, akkor még kevesen gondolták, hogy 7 éven keresztül ott is tartja a jegybank a kamatot. 2015 végén azonban kamatot emelt a jegybank, az azt követő lassú kamatemelések során mostanra 2,25-2,5 százalékra emelte a kamatsávot a Fed. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés