Előfizetői tartalom

Hatalmas tőzsdei sztorinak indult, ma már a töredékét éri a Waberer's

A Waberer's magyar tőzsdére történő bevezetését hatalmas várakozások előzték meg egy olyan időszakban, amikor kifejezetten kedvező volt a hangulat a részvénypiacokon és a befektetők ki voltak éhezve a jó befektetési sztorikra. Az IPO lezárását követően viszont nem lehetett minden érintett maradéktalanul elégedett, a kockázati tőkés nagytulajdonosnak nem sikerült jól a kiszállója, amelyben az is szerepet játszott, hogy az intézményi befektetők a lehetséges kockázatok miatt nem voltak igazán aktívak a jegyzés során. Az idő megmutatta, nem voltak alaptalanok a félelmeik, gyakorlatilag valóra vált mindaz, amitől sokan annyira tartottak. A fuvarozócég szerény marzsai teljesen elolvadtak, sőt, még üzemi szinten is veszteségessé vált a működése. A menedzsment, élén az új vezérigazgatóval az utóbbi hónapokban ugyan hatalmas erőfeszítéseket tett a kialakult helyzet kezelésére, de ez egyelőre nem volt elég ahhoz, hogy megállítsa az árfolyam zuhanását. A Waberer's részvényei jelenleg a töredéküket érik az egykori 5100 forintos kibocsátási árhoz képest.

A Waberer's tőzsdei bevezetésére 2017 nyarán került sor, a kockázati tőkés nagytulajdonos, a Mid Europa Partners ekkor látta elérkezettnek az időt arra, hogy értékesítse a cégcsoportban meglévő 97,2 százalékos részesedésének jelentős részét. Ez nem volt véletlen, az akkori várakozások ugyanis arról szóltak, hogy az európai szállítmányozási piac, amelynek meghatározó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái