Előfizetői tartalom

Súlyos a helyzet, ha Irán lép, eltűnik a globális kőolajforgalom harmada

Portfolio
Irak, Szaúd-Arábia, sőt Katar kőolajkiszállítása is ellehetetlenülne a Hormuzi-szoros lezárásával - emelte ki a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára az Infostart beszámolója szerint. A térségben azután lett feszült a helyzet, hogy a napokban két tankerhajót támadás ért. Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő a portálnak elmondta, hogy szerinte semmi sincs útjában az iráni lépésnek.

Fokozódik a feszültségBenne van a pakliban, hogy Irán meglépi a Perzsa-öbölből kivezető egyetlen tengeri út, a kőolajszállítás miatt kiemelt jelentőségű Hormuzi-szoros lezárását - fogalmazott az InfoRádióban Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának igazgatója. A térségben azután lett feszült a helyzet, hogyIrán vélhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés