Gyerekkori agymenésből milliárdos biznisz: légyvadászat sóspuskával
Üzlet

Gyerekkori agymenésből milliárdos biznisz: légyvadászat sóspuskával

Bár alkotója mindig is komolyan gondolta az első ránézésre vízipisztolyra hajazó, légyirtó sóspuskát, a koncepcióról sokat elárul, hogy a legnagyobb közösségi finanszírozási platform, a Kickstarter letiltotta oldaláról a projektet, valószínűleg mert médiahacknek értékelték a termék bemutatkozó videóját. Az ötletgazda azonban nem hagyta annyiban, ment tovább, és bár üzletileg hibát hibára halmozott, végül révbe ért: tavaly egymillió darabot rendeletek a puskából, amely 27 millió dolláros bevételt hozott Lorenzo Maggiore cégének.
"Mindig is furcsa gyerek voltam" - vallja be Lorenzo Maggiore, a Bug-a-Salt ötletgazdája, amely egy olyan játékpuska, amely asztali sót használ sörétként, és elsütésével padlóra küldi a legyeket. Alkotója szerint a termék előnye, hogy így a légyirtáshoz nincs szükség vegyszerre, nem kell bele elemet tenni, de mindenekelőtt nagyon szórakoztatóvá teszi a haszontalan legyekkel való küzdelmet.

A termék vásárlóit korábban az őrületbe kergették a legyek. Most tárva nyitva hagyják az ablakokat és alig várják, hogy beszálljon egy

- mondta a CNBC-nek Maggiore. A megoldás nagy előnye, hogy nem tépi darabokra a legyet, így az ételre röppenő példányokat is célba lehet venni, amint azt az alábbi videó is mutatja. Az ideális lőtávolság 60 cm.A Los Angeles-i Maggiore otthagyta középiskolát, és az óceánpartra költözött, hogy inkább szörfölhessen. A szülei azonban nem lelkesedtek Lorenzo terveiért, ezért három év után szakmunkásképzőben kitanulta a tapétázást és saját vállalkozást indított, amiből megélt és a szörfözést sem kellett hanyagolnia. De nem tett le egy korábbi "nevetséges, de szórakoztató" elképzeléséről, hogy puskával lövöldözze le a legyeket. Már a kilencvenes években is előállt egy prototípussal, de ez saját bevallása szerint is elég kiforratlan volt és nem is sikerült piacra dobnia.

Aztán a kétezres évek végén újra nekifeszült a dolognak és a hitelkártyája terhére elutazott Kínába, ahol két hónapig dolgozott együtt egy játékprototípus-gyártó csapattal, ami végül felemésztette a tapétázóüzletből összejött 70 ezer dollárját (20 millió forint), plusz még 30 ezret, amit a család egy ismerős angyalbefektetője tett bele a vállalkozásba.

Végül ott ültem a hotelszobámban a prototípussal az ölemben, amiről fogalmam sem volt, hogyan és kinek tudnám eladni. Nem volt semmilyen tervem

- mondta Maggiore.

Egy barát unszolására indított egy Kickstarter-kampányt, azonban a videót a platform végül letiltotta, feltehetőleg azért, mert egyszerűen beugratásnak, médiahacknek gondolhatták. Ekkor hívták fel az ötletgazda figyelmét - aki egyébként a Kickstarterről sem hallott korábban - a konkurens Indiegogo oldalára, ahol sikerült elindítani a közösségi kampányt, 15 ezer dolláros célösszeggel, amelyből egy konténernyi (7 ezer db) Bug-a-Salt puskát tervezett rendelni Kínából. Miután a BuzzFeed-en megjelent egy cikk a nem mindennapi termékről, elkezdtek dőlni a megrendelések a világ minden részéről, több mint 20 országból, és végül 575 ezer dollár folyt be a kampányból.

Gyerekkori agymenésből milliárdos biznisz: légyvadászat sóspuskával
A celebek is felkapták: Dan Bilzerian pókerjátékos nem szereti a legyet a müzlijében
Csakhogy Maggiorénak fogalma sem volt róla, hogy az Indiegogo nemzetközi, ezért mivel a szállítást nem tudta megoldani úgy, hogy a 40 dolláros termék ne legyen veszteséges a megrendelések egy részét vissza kellett mondani és a pénzt visszautalni. Ennek ellenére a gyerekkori álomból jövedelmező üzlet vált, az elmúlt hét évben pedig további olyan fejlesztésekkel tette kívánatosabbá a terméket, mint például a lézerpontos célzó. Mára a cégnek több mint 20 alkalmazottja van a 2018-as bevételek pedig elérték a 27 millió dollárt. Az eredeti indiegogós videót azóta több mint 3 és fél millióan látták.

Frankfurti tőzsde
kína vírus
cimlap_Orlen0129
gyárimunkásfactoryworkerdolgozógyár
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Frankfurti tőzsde