Soros és milliárdos társai sokkoló javaslattal álltak elő
Üzlet

Soros és milliárdos társai sokkoló javaslattal álltak elő

Portfolio
Tizenkilenc dollármilliárdos, köztük Soros György, Abigail Disney és más milliárdos családok azt kérik a következő amerikai elnöktől egy nyílt levélben: adóztassák meg a leggazdagabb 1 százalék felső decilisét, méghozzá vagyonarányos adóval.

A következő adódollárnak a legnagyobb vagyonnal rendelkezőktől kell jönnie, nem pedig a közepes és az alacsonyabb jövedelmű amerikaiaktól

- áll a nyílt levélben, amelyet az amerikai elnöki posztra pályázó jelölteknek - legyenek republikánusok vagy demokraták - címeztek amerikai dollármilliárdosok. A levélnek szándékosan nincs egyik jelöltet sem támogató felhangja, senkit nem címeznek meg benne, a levél egyszerűen Amerika következő elnökének szól.

A legvagyonosabb amerikaiak közé tartozók azt kérik, a leggazdagabb 1 százalék felső decilisét, vagyis a népesség leggazdagabb 1 ezrelékét sújtsák egy visszafogott mértékű vagyonadóval. Ők ugyanis most annyi vagyonnal rendelkeznek, mint a társadalom alsó 90 százaléka összesen.

Felmérések szerint a republikánusok, demokraták és a függetlenek körében is támogatná a népesség egy ilyen adó bevezetését. Mint írják, vannak olyan javaslatok, amelyek túl fontosak ahhoz, hogy csak néhány elnökjelölté legyenek.

Néhány jelölt már rendelkezik ilyen jellegű tervvel, Warren szenátor javaslata előremutató, eszerint az 50 millió dollár feletti vagyonnal rendelkezők 2 százalékos vagyonadót fizessenek, és egy százalékot az egy milliárd dollár feletti vagyonnal rendelkezők. Akinek 49,9 milliárd dollárja van, nem fizet ilyen adót. Ezzel évente 3 ezer milliárd dollárnyi adóbevételre tehetnek szert, amit elkölthetnek tiszta energiára, a klímaváltozás megelőzésére, gyermekétkeztetésre, diákhitelek eltörlésére, infrastruktúra modernizálásra, az alacsonyabb jövedelműek adótámogatására, közegészségügyre és más életbevágó szükségletekre.

A levelet jegyzők között a következő nevek szerepelnek:
Louise J. Bowditch, Robert S. Bowditch, Abigail Disney, Sean Eldridge, Stephen R. English, Agnes Gund, Catherine Gund, Nick Hanauer, Arnold Hiatt, Chris Hughes, Molly Munger, Regan Pritzker, Justin Rosenstein, Stephen M. Silberstein, Ian T. Simmons, Liesel Pritzker Simmons, Alexander Soros, George Soros (Soros György) és Anonymous.

Korábban a világ egyik leggazdagabb embere, Warren Buffett is arról beszélt, hogy tarthatatlan a vagyon és a jövedelem koncentrálódása a világban, ezt meg is említik a levélben. A témával akkor részletesen foglalkoztunk alábbi cikkünkben:
FrankfurtTőzsde
cimlapkep_milestone_budapest
qr-kód mobilfizetés
Szekesfehervar MFB rendezveny19
munkások ipar
GettyImages-173211363
President of Bolivia Evo Morales Ayma
Nem bírják elengedni: megint előkerült a vasárnapi boltzár
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
FrankfurtTőzsde