Üzlet

Eladhatja áramkiskereskedelmi üzletágát Magyarországon az E.ON

Portfolio
Egyik versenytársának az eszközeit veszi meg az E.ON, ezért több piacon eszközöket kell eladnia, hogy megfeleljen a versenyjogi szabályoknak. Többek között magyarországi eszközöket is értékesíthet a vállalat.
Tavaly áprilisban az E.ON ajánlatot tett az egyik rivális szektortárs, az Innogy hálózati és kiskereskedelmi eszközeire, a felvásárláshoz azonban az európai versenyjogi hatóságok engedélyére is szükség van.

Ahhoz, hogy az E.ON megfeleljen a versenyjogi szabályoknak, valószínűleg el kell adnia néhány eszközt. A német energetikai vállalat tegnap bejelentette, hogy kész eladni egyes magyarországi és csehországi és németországi eszközeit, hogy elháruljanak az Innogy felvásárlásának versenyjogi akadályai.

Magyarországon az energetikai eszközök egy részéről, Csehországban a gázüzletágról és az áramtermelésről, Németországban pedig 260 ezer hőellátásban részesülő ügyfélről és 32 elektromosautó töltőről lehet szó.

Az Európai Bizottság az Innogy felvásárlásával kapcsolatban versenyjogi szempontból aggályokat vetett fel, itt Magyarország esetében arról van szó, hogy ha az E.ON mellé az Innogy magyarországi eszközei, az Elmű és az Émász is a cég portfóliójába kerülne, az ahhoz vezetne, hogy a vállalat túlságosan hangsúlyos lenne a magyar piacon. Az E.ON kötelezettségvállalási javaslatot küldött az Európai Bizottságnak, hogy eloszlassa a piaci aggályokat, a javaslat szerint az E.ON értékesítené a vállalat magyarországi áramkiskereskedelmi üzletágát. A javaslatot követően egy piaci teszt következik, amelyben egy bevett eljárás során az Európai Bizottság kiválasztott piaci szereplőket kérdez meg a javaslatról. A javaslatok megvalósítására az Innogy tranzakció lezárását követően kerülhet sor, ami 2019 második felére várható.

Magyarországon az E.ON áramhálózati társaságai a Dunántúlon és a Tiszántúl három megyéjében juttatják el a villamos energiát a végfelhasználókhoz, gázhálózati társaságai a Dunántúlon hat megyéjében működnek. Energiakereskedelmi vállalata közel két és félmillió ügyfelet lát el villamos energiával az egyetemes szolgáltatás keretében, valamint több tízezer kis-, közepes és nagyvállalatot árammal és földgázzal a versenypiacon. Emellett az E.ON Hungária csoport számos egyéb, speciális energiatermelési projektekkel, új energetikai megoldások és termékek kialakításával és tanácsadással foglalkozó szervezeti egységgel is rendelkezik.
Frankfurti tőzsde
BÉT
szakkepzes
GettyImages-1174635009
kábítószer
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Frankfurti tőzsde
Olvasta már? Nagyot esett a Mol