Üzlet

Egyre közelebb a magyarországi Vodafone és UPC egyesülése

Portfolio
A Vodafone megvásárolná a Liberty Global német, magyar, román és cseh tevékenységeit, ehhez azonban az Európai Bizottság jóváhagyására is szükség van. Bennfentesek úgy tudják, a Vodafone megkapja a jóváhagyást, ezzel Magyarországon egyesülhetne a Vodafone és a UPC.
Tavaly májusban jelentették be, hogy közel 18,4 milliárd euróért eladja a magyar UPC-t is üzemeltető Liberty Global a német, a magyar, a román és a cseh tevékenységeit a Vodafone-nak, ennek keretében egyesülhetne Magyarországon a Vodafone és a UPC. A tranzakciót azonban egyelőre az Európai Bizottság vizsgálja, amely eredetileg idén június 3-ig hozta volna meg döntését, az új határidő azonban július 23, a tranzakció lezárására 2019 második félévében kerülhet sor.

A Reuters most az ügyet jól ismerőkre hivatkozva azt írja, hogy a Vodafone zöld utat kap majd a felvásárláshoz, vagyis megkapja a versenyhatósági jóváhagyást a Liberty Global eszközeinek megvásárlásához. Sem a Vodafone, sem az Európai Bizottság nem kommentálta az értesüléseket.

A felvásárlással a Vodafone több piacon is olyan integrált szolgáltatóvá válhat, amely nemcsak mobil-, hanem vezetékes hálózaton keresztül is nyújt szolgáltatásokat. A Vodafone a tranzakcióval 54 millió otthon kábelszolgáltatásához kap hozzáférést. Ez az egyik legnagyobb tranzakció a Vodafone történetében, ennél nagyobb csak a spanyol kábelszolgáltató, az Ono felvásárlása volt.

A tranzakció magyar szempontból azért érdekes, mert azzal a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország egyesülne, így a Magyar Telekom mellett egy újabb integrált, mobil és vezetékes lábbal is rendelkező szolgáltató jönne létre. Azonban nem ez az egyetlen változás a hazai távközlési piacon, a Telenort a cseh PPF vásárolta meg, a Digi pedig az Invitel eszközeit vásárolta meg és belépett a hazai mobilpiacra.
BET
öngondi
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
BET
Olvasta már? Áttörte a falat az OTP