Üzlet

Szárnyalás után hatalmas zuhanás, nagyot esett a bitcoin

Portfolio
Az elmúlt hetek szárnyalása után nagyot esett ma a bitcoin, a kriptodeviza árfolyama a tegnapi záróértékéhez képest több mint 1700 dollárt zuhant ma.
Az elmúlt hetekben valósággal szárnyalt a bitcoin, a kriptodeviza árfolyama szerdán több mint 20 százalékot emelkedett, és az árfolyam egészen 14 000 dollár közelébe kapaszkodott fel. A tegnapi szárnyalás után az árfolyam ma hatalmasat zuhant, a bitcoin a tegnapi záróárához képest több mint 1700 dollárt esett, az esés mögött részben a Coinbase weboldalának leállása húzódhatott meg. A mai 13,3 százalékos zuhanás egy részét képes volt ledolgozni az árfolyam, a bitcoin 9,4 százalékkal került ma lejjebb.

Szárnyalás után hatalmas zuhanás, nagyot esett a bitcoin
A bitcoin árfolyama az elmúlt időszak folyamán nagyot erősödött, a kriptodeviza árfolyama szerdán már közel tizennyolc hónapos csúcsra emelkedett. A piaci szereplők egy része úgy vélte, hogy az árfolyam emelkedését nagyban segíthette a Facebook bejelentése, miután a közösségi média cég bejelentette, hogy Libra néven blockchain technológián alapuló digitális fizetőeszközt kíván létrehozni.

A CNBC által megkérdezett elemzők szerint ugyanakkor az árfolyam emelkedése mögött inkább az állhat, hogy közeledik a "feleződés", vagyis a bányászok kriptopénz-kitermelésének jelentős csökkenése, A bitcoinbányászok komplex matematikai számítások számítógépes megoldásával engedélyeznek bitcoin-tranzakciókat, így jutnak bitcoinhoz. A kitermelés néhány évenként feleződik, melynek célja a kriptopénz inflálódásának megállítása - ilyen eseményre legközelebb 2020 májusában kerül majd sor.

A bitcoin-kínálat egyébként limitált: összesen 21 millió bitcoin lesz kibányászható, ennek 80%-át már előállították. Mivel a kitermelés folyamatosan csökken, ezért még akár 120 évig is eltarthat, míg a teljes poolt "előállítják." A CNBC által megkérdezett elemzők szerint a kínálat szűkülése hajtja most fel a bitcoinárakat.
Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti Tőzsde