FONTOS Óriási veszélyre figyelmeztet Acemoglu, nagy bajban lesznek a dolgozók
 
Előfizetői tartalom

A chipgyártók örülnek ma a leginkább az amerikai-kínai tárgyalásoknak

Portfolio
Kedvező fejlemények voltak a hétvégén az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatban, Trump ígéretet tett, hogy újraindulnak a tárgyalások a két ország között és hogy amíg az egyeztetések zajlanak, addig nem emeli a kínai termékekre a vámokat. Sőt, elképzelhető, hogy a Huawei lekerül az amerikai feketelistáról. A hírre nagyot mennek ma az amerikai tőzsdén a chipgyártók részvényei.

A chipgyártók és a félvezetőgyártók a legjobban teljesítő részvények a mai kereskedésben az amerikai tőzsdén, abban a reményben, hogy enyhül az amerikai-kínai kereskedelmi háború és hogy az amerikai vállalatok ismét beszállíthatnak a világ második legnagyobb mobilgyártójának, a Huaweinek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek a papírok eladói nyomás alatt álltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés