Pumpálják a pénzt a Netpincér eddigi legkomolyabb kihívójába
Üzlet

Pumpálják a pénzt a Netpincér eddigi legkomolyabb kihívójába

Portfolio
A helsinki központú, ételkiszállítással foglalkozó Wolt 160 millió dolláros tőkebevonást kapott a közelmúltban, amelyet további terjeszkedésre, és a már meglévő piacok bővítésére fordítanak.

Az online ételkiszállítás piaca az előrejelzések szerint globálisan a jelenlegi 35 milliárd dollárról 2030-ra 365 milliárd dollárra növekszik. Ez egy óriási lehetőség a Wolthoz hasonló cégek számára földrajzi helytől függetlenül. Míg azonban látszólag bárki rendkívül gyors növekedést tud produkálni ezen a piacon, hihetetlenül nehéz ezt úgy megteremteni, hogy közben hosszú távon is profitábilis vállalkozást építsen. A Wolt pontosan erre fókuszál: felépíteni a leghatékonyabban működő vállalkozást az ételkiszállítás területén

- mondta Miki Kuusi, a Wolt alapítója és ügyvezető igazgatója.

A cég a közelmúltban 160 milliós dolláros befektetést kapott: a nemrég lezárult ICONIQ Capital általi 130 millió dolláros C körös tőkebevonás előtt 2018. januárjában a 83North-tól kaptak 30 millió dolláros, B körös befektetést, de a Highland Europe, az EQT Ventures és a Lifeline Ventures szintén a befektetők között van. A Wolt az új tőkét a növekedés és a terjeszkedés folytatásába invesztálja.

Pumpálják a pénzt a Netpincér eddigi legkomolyabb kihívójába
Egy évvel ezelőtt a Wolt 4 északi ország 10 városában volt jelen. Azóta a dinamikus terjeszkedésnek köszönhetően jelenleg az EMEA régió 15 országának 50 városában működik. A gasztrotech cég sikere az agresszív terjeszkedés mellett titka a saját technológián alapul: a platform a logisztikát valós időben optimalizálja, ami lehetővé teszi a Wolt számára, hogy az iparági átlagnál hatékonyabban szállítsa a rendeléseket - írják a cég közleményében.

Magyarországon a Wolt egy éve van jelen. “Köszönjük az ügyfeleinknek és a már csatlakozott éttermeinknek a cégünkbe fektetett bizalmat. Ez a befektetés további stratégiai lehetőségeket biztosít a terjeszkedésünk folytatására" - mondta Tajta Ákos, a Wolt Magyarország ügyvezető igazgatója.
shutterstock_1488477983
Boris Johnson
General Motors sztrájk
shutterstock_1504552151
Frankfurt Stock Exchange
shutterstock_1277173258
baba_baby
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
General Motors sztrájk