Üzlet

A 4iG igazgatósága nem javasolja a vételi ajánlat elfogadását

Portfolio
A 4iG igazgatósága nem javasolja a részvényesek számára, hogy elfogadják Jászai Gellért, az Ikon Befektetési Alapkezelő Zrt, és a KZF Vagyonkezelő Kft. korábbi ajánlatát, amely szerint részvényenként 675,78 forintot fizetnének az általuk nem birtokolt papírokért - áll a társaság közleményében.
A 4iG korábbi tájékoztatás szerint Jászai Gellért, az Ikon Befektetési Alapkezelő Zrt, és a KZF Vagyonkezelő Kft, mint közös ajánlattevők, a társaság valamennyi részvényese számára, a 4iG által kibocsátott, egyenként húsz forint névértékű, törzsrészvényének megvásárlása céljából a tőkepiaci törvény vonatkozó része szerint kötelező nyilvános vételi ajánlatot terjesztettek be 2019.június 17-én a Magyar Nemzeti Bank részére, jóváhagyás végett.

Az ajánlati ár részvényenként 675,78 forint volt, amely a tőkepiaci törvény kötelezően alkalmazandó rendelkezései alapján számított minimumár, azaz az ajánlat a felügyelet részére történő benyújtását megelőző 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára.

Korábban felhívtuk a figyelmet arra, hogy az ajánlati ár alaposan elmarad a jelenlegi tőzsdei árfolyamtól, ezért nem számítunk arra, hogy jelentős számú részvényes élne a lehetőséggel. Erre utalt egy korábban megjelent interjúban Jászai Gellért is, aki azt mondta, a jelenlegi árfolyam mellett túl sok racionalitás nem lenne abban, ha a részvényesek vételre ajánlanák fel a részvényeiket.

Ezek alapján nincs mit csodálkozni azon, hogy a 4iG által ma közzétett tájékoztatóból kiderül: a vállalat igazgatósága nem javasolja a részvényesek számára, hogy az ajánlattevők vételi ajánlatát elfogadják.

A 4iG árfolyama közel 1 százalékot csökkent a keddi zárásához képest, így 1070 forinton zárta a szerdai kereskedést. Ez egyben azt is jelenti, hogy a közös ajánlattevők 675,78 forintos egy részvényre vonatkozó ajánlata mintegy 58 százalékkal mard el a mai záróártól.

A 4iG igazgatósága nem javasolja a vételi ajánlat elfogadását
(BÉT)
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
címlap_INA