Üzlet

A 4iG igazgatósága nem javasolja a vételi ajánlat elfogadását

Portfolio
A 4iG igazgatósága nem javasolja a részvényesek számára, hogy elfogadják Jászai Gellért, az Ikon Befektetési Alapkezelő Zrt, és a KZF Vagyonkezelő Kft. korábbi ajánlatát, amely szerint részvényenként 675,78 forintot fizetnének az általuk nem birtokolt papírokért - áll a társaság közleményében.
A 4iG korábbi tájékoztatás szerint Jászai Gellért, az Ikon Befektetési Alapkezelő Zrt, és a KZF Vagyonkezelő Kft, mint közös ajánlattevők, a társaság valamennyi részvényese számára, a 4iG által kibocsátott, egyenként húsz forint névértékű, törzsrészvényének megvásárlása céljából a tőkepiaci törvény vonatkozó része szerint kötelező nyilvános vételi ajánlatot terjesztettek be 2019.június 17-én a Magyar Nemzeti Bank részére, jóváhagyás végett.

Az ajánlati ár részvényenként 675,78 forint volt, amely a tőkepiaci törvény kötelezően alkalmazandó rendelkezései alapján számított minimumár, azaz az ajánlat a felügyelet részére történő benyújtását megelőző 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára.

Korábban felhívtuk a figyelmet arra, hogy az ajánlati ár alaposan elmarad a jelenlegi tőzsdei árfolyamtól, ezért nem számítunk arra, hogy jelentős számú részvényes élne a lehetőséggel. Erre utalt egy korábban megjelent interjúban Jászai Gellért is, aki azt mondta, a jelenlegi árfolyam mellett túl sok racionalitás nem lenne abban, ha a részvényesek vételre ajánlanák fel a részvényeiket.

Ezek alapján nincs mit csodálkozni azon, hogy a 4iG által ma közzétett tájékoztatóból kiderül: a vállalat igazgatósága nem javasolja a részvényesek számára, hogy az ajánlattevők vételi ajánlatát elfogadják.

A 4iG árfolyama közel 1 százalékot csökkent a keddi zárásához képest, így 1070 forinton zárta a szerdai kereskedést. Ez egyben azt is jelenti, hogy a közös ajánlattevők 675,78 forintos egy részvényre vonatkozó ajánlata mintegy 58 százalékkal mard el a mai záróártól.

A 4iG igazgatósága nem javasolja a vételi ajánlat elfogadását
(BÉT)
facebook pay
Puskás Aréna
K_EPA20191106140
Szél
GettyImages-1038084008
DMOHA20190901009
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
klimavaltozas